Oppskrift på klassisk, hjemmelaget bringebærsyltetøy. Her koker jeg syltetøyet på tradisjonelt vis og har i litt syltepulver. For ekstra god smak, kan du lage syltetøyet med sommerens friske bringebær. Vi fryser ned etter hvert som vi plukker. Så disse er fryst

Syltetøyet har god holdbarhet og holder i mange måneder og opptil et års tid om det blir fylt på sterile glass og oppbevares kaldt og kjølig.

Du kan bruke syltesukker istedenfor syltepulver. Dette sukkeret inneholder litt pektin som gjør syltetøyet stivere.

Ingredienser

(ca. 1.2 liter syltetøy)

1 kg bringebær

300 g sukker eller syltesukker

5 ts syltepulver (sløyfes om du bruker syltesukker)

Slik gjør du

Ha rensede bær. sukker og evt. syltepulver i en kjele.

Kok opp og la bærene småkoke i ca. 10 minutter. Rør om av og til.
Ha syltetøyet over på rene, sterile glass med lokket på og la dem kjøle seg ned på kjøkkenbenken.
Når syltetøyet kjøles ned, dannes det vakuum i glasset som bidrar til å forlenge holdbarheten på syltetøyet.
5 kommentarer

5 thoughts on “Bringebærsyltetøy (kokt)

  1. Om bærene ikke er helt modne, trengs ikke stivelse. Har ripsgele i matboden som er 4 år, like god. Varme glass og rene kanter er et must 👍🤗 Må nok en gang takke for gode råd og oppskrifter. Ønsker deg en god og varm fortsettelse på sommeren ☀️☀️

  2. Bytt ut syltepulver med frysepulver og hiv syltetøyet i fryseren…Da har man syltetøy lenge,og kan benytte det man har av emballasje 😉Trenger kun ren emballasje, null sterilisering 😉

    1. Ja, er vanligvis det vi gjør😀Men nå skulle jeg lage oppskrift til bloggen. Så da ble det sånn😂

  3. Mine barnebarn spiser bare mormors hjemmelagede bringebærsyltetøy, laget på villbringebær. Vi må plukke mange kilo villbringebær hver sommer, men det gjør man jo gjerne for barnebarna sine (mamma’n til barna er med og plukker hun også).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *