Nyt chilisaltet i ulike retter. La en krukke stå fremme på bordet når du serverer kjøtt, pasta eller pizza. Å gi bort en liten krukke med hjemmelaget chilisalt er en kjempefin gave. Du kan også fylle saltet i et krydderglass med kvern
Du trenger
2 chili
2 dl havsalt eller flaksalt
2 ss oregano (hakket fersk eller tørket)
2 fedd hvitløk
Slik gjør du
Sett ovnen på 60 grader.
Del opp chili og hvitløk i mindre biter.
Del opp chili og hvitløk i mindre biter.
Ha alle ingredienser i en kjøkkenmaskin.
Kjør blandingen i 20 sekunder.
Dekk et brett med bakepapir og fordel chilisaltet utover.
Tørk nå chilisaltet i ovnen i minst 60 min til urtene og chilien i saltet er helt tørre. Rør av og til slik at ingen av urtene brenner seg.
Så lar jeg brettet stå på benken noen timer, eller i avslått ovn. Gjerne over natta
Når saltet er helt tørt, hell i rene små glasskrukker/glass
1 kommentar
I dag lager jeg tyttebærsalt , snart er chilien rød da skal jeg høst den og lage chilisalt takk for tips og oppskrift