Cians julefortelling del 3🐾

Categories Blogg


Da Cian mistet hørselen for litt siden, så ble de andre sansene veldig forsterket. Også sansen for julenissen. Og det har ført han ut på nye eventyr. Eventyr han kun kunne drømt om🦮🐾

Siden Cian ikke kan skrive, så måtte far i huset skrive det guttungen opplevde.

Velkommen til Cians julefortelling i 24 deler.

Gikk du glipp av gårsdagens del? Da kan du lese den HER

Del 3

Cian fikk sitte bak i sleden sammen med julenissen. Han kjente suget i magen da Rudolf, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Cupid, Comet, Donner og Blitzen tok fart over åkeren, før de lettet rett før de traff trærne nede ved kanalen.

Nissen holdt en varm arm rundt Cian og klappet han litt på skulderen. Ho-Ho-Ho ropte han ut, og igjen ristet både han og sleden i takt med latteren. Nå var de over skylaget og synet som møtte Cian var det vakreste han noen gang hadde sett. Det var tusen millioner stjerner på alle kanter. De dannet de vakreste bilder på himmelen der de danset rundt. Cian kjente vinden i pelsen, det var litt kaldt syns han. Nissen tok av seg jakken sin, og la den rundt ham. Cian skimtet nordlyset i det fjerne. Det var så vakkert. Han hadde aldri sett det før, men han hadde hørt pappa fortelle mange ganger om det. Endelig fikk han se med egne øyne, hvor vakkert det var.

Cian sovnet i en krøll bak i sleden. Tett inntil julenissen for å holde varmen. Han hadde ikke før sovnet, da han kjente den varme hånden fra nissen stryke over kinnet hans. Julenissen sa at nå var de framme. Allerede? tenkte Cian. En butikktur med mamma og pappa tar jo lengre tid enn dette jo. Og nå var vi helt oppe på Nordpolen.

Cian stirret spent ned fra sleden. Reinsdyra tok et par runder over julenissebyen, så Cian fikk se hvor han skulle bo og trene de neste ukene.

Da de landet på landingsstripa, så sprutet det snø alle veier. Han prøvde å fange snøen med munnen sin, det var gøy. Da de stoppet opp kom det mange alver løpende ut for å møte dem. Og disse alvene var ikke slik han hadde sett i Ringenes Herre. Og det var så mange av dem. Ja, de må jo være mange om de skal klare å lage alle gavene som barn ønsker seg til jul.

Alle var helt likt kledd også. De hadde svarte sko med en liten bjelle på tuppen. De hadde polkastriper på strømpene. De hadde grønne jakker med et svart belte på. Og de hadde grønne fine luer på. Ja, nesten som Peter Pan.

Alle ville hilse på Cian. Og han er alltid glad for å møte nye potensielle venner.
De spurte om han var sulten. Cian er jo alltid sulten, så han takket ikke nei.
De gikk mot to store dører. Slike man ser på et slott. Da dørene åpnet seg så han et digert rom. Der var julepynt over alt, og i enden var det en stor peis. Han hørte det spraket godt i glørne, og kjente varmen i ansiktet. Det var litt godt etter flyturen i sleden. Nissen hadde rett, her på Nordpolen var det ikke så kaldt.

Cian fikk servert pepperkaker og melk. Namnam sa han til seg selv. Dette får jeg aldri lov til hjemme. Han spiste alle 5 pepperkakene som lå på tallerken. Tok en stor slurp med melk. Så sovnet han der i varmen foran peisen. Han nådde ikke tørke fjeset en gang før han sovnet. Så fra barten drypte det noen dråper med melk. Og i skjegget hang det noen pepperkakesmuler.

Fortsettelsen følger i morgen, så heng på🐾

4 kommentarer

4 thoughts on “Cians julefortelling del 3🐾

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *