Oppskrift på enkle djevelegg, fingermat av kokt egg med godt fyll. Server dem på koldtbordet, frokost eller til lunsjen. Du kan også ha på litt lodderogn om du ønsker.
Akkurat hva du har oppå av pynt er opp til deg. Du kan ha hakket rødløk, gressløk, gulrot, persille, reddik, chili eller hva du måtte ønske, bruk fantasien. Du kan også lage de med skikkelig krutt, slik at det virkelig blir djevelegg om du ønsker. Her får dere uansett min oppskrift.

Ingredienser

6 egg

1,5 ss mykt smør

1 ss løk, finhakket

1 ss sterk sennep

1 ss chilisaus

1 ss frisk gressløk eller vårløk, finhakket

1,5 ss majones

1 ts paprikakrydder

Slik gjør du

Legg eggene forsiktig i kokende vann, og la koke i 9 minutter til de er hardkokt. Avkjøl i kaldt vann.
Del eggene i to, og ta forsiktig ut eggeplommene. Legg disse i en egen skål.

Tilsett de øvrige ingrediensene, mos eggeplommene med en gaffel, og bland godt sammen. Du kan bruke foodprosessor for en enda glattere konsistens. Da kan du lage penere mønster med sprøytepose.

Ha blandingen i en sprøytepose, eller en brødpose som du klippet av ytterst på et hjørne.
Legg de hardkokte eggehvitene på et serveringsfat, og klem ut blandingen så du får en liten topp på hver halvdel.

Topp gjerne med litt paprikakrydder og ekstra finhakket rødløk, vårløk, reddik eller gressløk. Bruk det du ønsker selv. Jeg har også brukt litt strimlet gulrot på, reddik og litt chiliflakes.

Tips: Husk at store biter i eggeblandingen kan skape problemer med størrelse på sprøytespiss

7 kommentarer

7 thoughts on “Djevelegg

  1. Jeg finhakker gaffelbiter og blander med litt fløte.Da får jeg både krydder og smak.)

  2. jeg pleier å finraspe løken for å slippe for store biter i tyllen/sprøyteposen. og så pleier jeg å legge ei reke på noen av eggene og en liten bit ansjonsfilet på noen av eggene. Nydelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *