Deilige grove gulrotrundstykker passer perfekt på frokost, lunsjbordet eller som niste. Holder seg saftige lenge. Nybakt med brunost, syltetøy eller gulrotsyltetøy er disse en delikatesse.
Du trenger
(20 rundstykker)
6 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete grov
3 dl sammalt rugmel grov
2 ts salt
2 raspa gulrøtter
1 pose gjær
5 dl melk (37 grader)
1-2 ss sirup
Slik gjør du
Bland først alt det tørre og gulrot (fint raspet)
Varm opp melk til 37 grader, jeg har sirup i melken
Kjør det tørre i en kjøkkenmaskin imens du sper med melk. Elte deigen i 10-15 minutter.
Sett deigen til heving i 30 minutter
Kna deigen godt på kjøkkenbenken, form en pølse og del opp i emner. (Ca. 75 gram per stk)
Rull rundstykker og legg de på et stekefat med bakepapir
Etterhev rundstykkene i 20 minutter
Pensle med egg. Du kan strø på solsikkekjerner eller valmuefrø om du ønsker.
Stekes på 220 grader i 12-14 minutter
Avkjøl på rist. Disse går helt fin å fryse
Hvordan tiner du rundstykkene etter de har værdt fryst.
Jeg tiner de bare på benken, tiner ganske så fort. Kan jo også varme de litt på svak varme når de er halveis tint😉
Kjempegode rundstykker Takk for oppskrift
Bare hyggelig😃
disse blir bakt i dag ,takk for oppskrift 🙋♀️😋
Nettopp bakt disse, nydelig gode.
Lagde gulrotsylte som du hadde oppskrift på også 🤠
Takk for inspirasjon og gode og lette oppskrifter
Veldig gode, saftige rundstykker ! De er allerede kommet i frysen. Jeg hadde ikke sirup i hus, hva kan jeg bruke i stedet?
Honning er veldig godt i disse også. Eller bare et par ts sukker om du ikke har sirup☺️
Toler ikkje så godt rug mjøl. kan ein erstatte det med noko anna? eller bare ta meir av sammalt? (Eg bytter ut Kveitemjøl med speltmjøl)
Bare bruk sammalt😊
1 ss honning
Takk for oppskriften!
Kan man erstatte melet med speltmel?
Ja, det kan du😃
Takk for oppskriften og alle de andre fin oppskriftene du deler med oss 😊.
Jeg må nok til å bake igjen for her er det tomt for disse rundstykkene. Kjempegode og dersom «oldis» har «bjun-ost» på så er det topp. Takk for fin oppskrift Tom !
Hei! Kan disse gjøres eltefrie?
Ja, det trur jeg. Bare husk at deigen må stå 8-20 timer. Bruk kald melk/vann og litt mindre gjær.
Så fin gulrotrasper du har. Hadde en slik i samme farge for maaange år siden.
Dine oppskrifter er veldig enkle å følge fra a til å😊mat og annet har jeg lagd av oppskriftene dine, det er moro å lage i stand😊😊ser fram til boka di om den kommer👍takk for at du lager det så enkelt for oss👍👍👍👍
Kjempegode rundstykker 😁
Er det så at du skal gi ut bok??
I såfall skal jeg ha den👍👍
Kjempegode rundstykker 😁
Er det så at du skal gi ut bok??
I såfall skal jeg ha den👍👍
Den kommer om noen måneder😃
Har støttet deg med noen kroner; og boka di kjøper jeg gjerne! Dyktige Tom🤩👏👏
Tusen takk🥰
Kjempegode 👌
Supre, gode,
Enkle oppskrifter!!
Kan jeg bruke denne oppskriften til brød?
Ja, det kan du. Jeg har gjort det her
https://tomsmatprat.blogg.no/to-nydelige-gulrotbrod.html
Kjempegode og så lette å lage😀tusen takk for oppskrift
Gode på smak, men synes de ble tunge. Kanskje noe jeg gjør feil..
Da har de nok ikke hevet nok😊
tusen takk Tom. fin fine rundstykker
ha en fin dag!
Står i ovnen nå🙂ser fine ut,håper smaken også er god🎄🎅God jul🤶🎄
Håper du liker de, det gjør vi😊God jul til deg også🎅🏼🎄🎁
Funker det like fint om jeg erstatter med 5dl melk med 5 dl vann?
Skal saften i gulrøttene tas med, eller er det best å sile av? Stemmer det at det ikke skal være noe olje eller smør i deigen?
Jeg tar alt på tallerken med😊Trenger ikke olje/smør når man bruker sirup eller honning😊