En bukett med spiselige roser (potetroser)

Categories Glutenfri, Grønnsaker, Middagstilbehør, Oppskrifter, Tips og triks, fakta og råd

Potetroser med bacon er et nydelig tilbehør. En slik bukett er nesten et måltid i seg selv. Ennå penere blir det om du bruker poteter med forskjellige farger. Som vanlig potet, søtpotet eller blå kongo. Du kan også farge vanlig potet med matfarge. Her skal jeg vise hvor enkelt det gjøres. Det som er viktig er at potetskivene er tynne nok til at de kan rulles. Bruk gjerne en mandolin.

Du trenger

Bacon eller spekeskinke

Poteter

Litt olje

salt

pepper

Muffinsform eller tannpirkere

Slik gjør du

Kutt først potet i syltynne skiver

Legg baconskive så lang den er. Legg på potetskiver som du ser jeg gjør her. Legg de hele lengden på baconet.

Rull strimlene sammen. Prøv å få det stramt. Det kan hende du må ha et pat forsøk. Blir den mindre pen, rull opp igjen og prøv en gang til

Du kan også ha forskjellige farger i samme rose

Legg rosene i en muffinsform, eller fest de med en tannpirker. Da kan du ha de i en ildfastform

Dryss over litt olje, salt og pepper

Stekes på 220 grader i ca. 15 minutter eller til ønsket farge

Pynt gjerne med litt grønt før du serverer

4 kommentarer

4 thoughts on “En bukett med spiselige roser (potetroser)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *