En bukett med spiselige roser (potetroser)
Categories Glutenfri, Grønnsaker, Middagstilbehør, Oppskrifter, Tips og triks, fakta og rådPotetroser med bacon er et nydelig tilbehør. En slik bukett er nesten et måltid i seg selv. Ennå penere blir det om du bruker poteter med forskjellige farger. Som vanlig potet, søtpotet eller blå kongo. Du kan også farge vanlig potet med matfarge. Her skal jeg vise hvor enkelt det gjøres. Det som er viktig er at potetskivene er tynne nok til at de kan rulles. Bruk gjerne en mandolin.
Du trenger
Bacon eller spekeskinke
Poteter
Litt olje
salt
pepper
Muffinsform eller tannpirkere
Slik gjør du
Kutt først potet i syltynne skiver
Legg baconskive så lang den er. Legg på potetskiver som du ser jeg gjør her. Legg de hele lengden på baconet.
Rull strimlene sammen. Prøv å få det stramt. Det kan hende du må ha et par forsøk. Blir den mindre pen, rull opp igjen og prøv en gang til
Du kan også ha forskjellige farger i samme rose
Legg rosene i en muffinsform, eller fest de med en tannpirker. Da kan du ha de i en ildfast form
Dryss over litt olje, salt og pepper
Stekes på 220 grader i ca. 15 minutter eller til ønsket farge
Pynt gjerne med litt grønt før du serverer
4 kommentarer
fantastisk mat kunst, du er en ener i mine øyne Tom
Tusen takk for det🥰
disse ser utrolig gode og fine ut.du er en kreativ sjel Tom👍😀
Så delikat og flott at man ikke har råd til å spise dem. Må bare prøve å lage disse. Tusen takk.