Oppskrift på en enkel løksuppe, gratinert med brød og ost. En deilig hjemmelaget suppe av gode råvarer blir sjelden feil. Det perfekte valget når du føler behovet for noe knallgodt og varmende. I dag ble det lunsj her i heimen.
Du trenger til 4 porsjoner
- 4 skiver brød
- 4 stk rødløk
- 2 stilker vårløk (kan bruke kepaløk)
- 2-3 stk fedd hvitløk
- 2 ss rapsolje
- 1 l utblandet grønnsaksbuljong (jeg bruker 3 terninger på 1 liter vann)
- 1 stilk timian (jeg brukte 2 ss provancekrydder istedenfor)
- 1 ts sukker
- 8 skiver hvitost (jeg brukte litt mozzarella også)
- salt
- pepper
Sett ovnen på 225 grader. Skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen på middels varme i en stekepanne og surr løken under omrøring til den får en fin farge.
Legg hvitløken i mot slutten. Kok opp buljongen og ha løken over i kjelen.
Tilsett hakket timian og sukker. La suppen koke i cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Hell suppen i fire ildfaste skåler. Legg på brødskivene og fordel ost over.
Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få en fin farge. Og ikke glem den viktigste ingrediensen som er kjærlighet.
Du kan også bare gratinere brød med ost i ovnen og legge de i bollen med suppe ved servering. Da slipper bollene å bli så varme om det er barn som skal spise.
Har aldri lag løksuppe for jeg har innbilt meg at det var litt innviklet og mye arbeid, men du skriver så greit hvordan det skal gjøres at nå skal jeg prøve meg på løksuppe 😉takk for oppskrift og fremgangs måte
Bare hyggelig😃
Veldig enig med kommentaren at det var en lettfattelig oppskrift som jeg også vil prøve😊 takk😉
Takk for en veldig “enkel” oppskrift for oss hobby kokker😊 Denne skal testes ut.
Du er fantastisk å følge👍
Når jeg lager løksuppe bruker jeg vanlig gul løk. Rødløk har en helt annen smak.
Ja, den er litt søtere i smaken😊