Vårruller er enkelt, billig og supergodt, og med denne oppskriften er det til og med sunt. Jeg har lekt litt med smaker for å finne noe jeg liker, så da håper jeg dere vil like de også.
Disse steker jeg i ovn istedenfor frityrolje, noe som gjør de litt sunnere. Du kan også spise de slik de er uten steking. Vårruller er en stor favoritt blant ungdommen i hus, så håper de setter pris på disse som er laget med rispapir også. Dette var helt nytt for meg også, så gøy å prøve. Syns det var et helt ok første forsøk.
Til disse vårrullene trenger du:
- 1 stk. løk ev. litt vårløk også
- 200 g kinakål (det hvite)
- 400 g kjøttdeig av svin
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss finhakket chili
- 2 ss finhakket paprika
- 2 ss soyasaus
- 1 ts sesam olje
- 3 ss sweet chilisaus
- 12 Spring roll wrappers fra Blue Dragon
SLIK GJØR DU
- Finhakk løk (kan ha den i strimler også)strimle kålen fint.
- Fres løk i litt olje til den er blank i en gryte. Tilsett strimlet kål og stek til den er myk, ca. 3 minutter. Bland i paprika, hvitløk, chili, sweet chilisaus, soyasaus og sesamolje.
- Ha olje i en varm stekepanne og stek kjøttdeigen i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.
- Bland inn grønnsakene. Avkjøl kjøtt- og grønnsaksblandingen.
- Ha litt lunkent vann i en bolle. Legg i rispapiret noen sekunder til det blir mykt.
- Ta opp papiret og legg det på et fuktig, men rent kjøkkenhåndkle.
- Legg fyllet på midten av papiret. Rull nedre del og sidene over fyllet, rull sammen vårrullene.
- Legg med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir.
- Stekes på 200 grader i 5 minutter. Du kan også spise de som de er eller steke i frityrolje.
Den stekte risen lager jeg slik: Stek kokt ris i en panne med varm olje. Ha i litt løk, paprika og vårløk. La dette få surre litt sammen før du har i et par små klunker med soyasaus.
Server med stekt ris, salat og Hoisinsaus eller sweet chilisaus. Uansett er den viktigste ingrediensen kjærlighet.