Hjemmelaga vårruller med rispapir

Categories Middag, Oppskrifter, Svin

Vårruller er enkelt, billig og supergodt, og med denne oppskriften er det til og med sunt. Jeg har lekt litt med smaker for å finne noe jeg liker, så da håper jeg dere vil like de også.

Disse steker jeg i ovn istedenfor frityrolje, noe som gjør de litt sunnere. Du kan også spise de slik de er uten steking. Vårruller er en stor favoritt blant ungdommen i hus, så håper de setter pris på disse som er laget med rispapir også. Dette var helt nytt for meg også, så gøy å prøve. Syns det var et helt ok første forsøk.

Til disse vårrullene trenger du:

  • 1 stk. løk ev. litt vårløk også
  • 200 g kinakål (det hvite)
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss finhakket chili
  • 2 ss finhakket paprika
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesam olje
  • 3 ss sweet chilisaus
  • 12 Spring roll wrappers fra Blue Dragon

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk løk (kan ha den i strimler også)strimle kålen fint.
  2. Fres løk i litt olje til den er blank i en gryte. Tilsett strimlet kål og stek til den er myk, ca. 3 minutter. Bland i paprika, hvitløk, chili, sweet chilisaus, soyasaus og sesamolje.
  3. Ha olje i en varm stekepanne og stek kjøttdeigen i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.
  4. Bland inn grønnsakene. Avkjøl kjøtt- og grønnsaksblandingen.
  5. Ha litt lunkent vann i en bolle. Legg i rispapiret noen sekunder til det blir mykt.
  6. Ta opp papiret og legg det på et fuktig, men rent kjøkkenhåndkle.
  7. Legg fyllet på midten av papiret. Rull nedre del og sidene over fyllet, rull sammen vårrullene.
  8. Legg med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir.
  9. Stekes på 200 grader i 5 minutter. Du kan også spise de som de er eller steke i frityrolje.

Den stekte risen lager jeg slik: Stek kokt ris i en panne med varm olje. Ha i litt løk, paprika og vårløk. La dette få surre litt sammen før du har i et par små klunker med soyasaus. 

Server med stekt ris, salat og Hoisinsaus eller sweet chilisaus. Uansett er den viktigste ingrediensen kjærlighet.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *