Focaccia er et saftig, italiensk brød typisk med flaksalt og rosmarin på toppen. Hjemmelaget focaccia i langpanne er enkelt å lage. Server som tilbehør til suppe eller pasta, til grillmat, koldtbord, spekemat eller tapas. Her har jeg også pyntet litt, men det er valgfritt. Blomsterfocaccia imponer på koldtbordet. Det er ikke ekte blomster, men en kreativ måte å pynte brødet med blomster laget av grønnsaker og urter.

Ingredienser

Brøddeig

1 kg hvetemel, gjerne tipo 00

1 pose tørrgjær

1 ss salt

6 dl vann lunkent

1 dl olivenolje

Topping

1 dl olivenolje

flaksalt

frisk rosmarin hakket eller tørket

Slik gjør du det:

Bland hvetemel, gjær og salt. Bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00.
Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt deigen i 10 minutter til den er smidig.
La heve i ca 30 minutter.

Ha deigen på et stekebrett med bakepapir og trykk den utover med fingrene. Hell over god olivenolje og press masse hull i deigen med fingrene. Dryss over havsalt og rosmarin. (Jeg har brukt tørket rosmarin)
Her har jeg også pyntet litt med rødløk, vårløk, søt tomater og oliven.
La heve i ytterligere 45 minutter. 
Stek brødet midt i ovnen på 225 grader i ca 25 minutter.

Avkjøl på rist. Jeg fryser halvparten av denne, kjekt og ha liggende på lur.

2 kommentarer

2 thoughts on “Focaccia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *