Kyllinggryte ala tikka masala

Categories Glutenfri, Gryter, Kylling, Middag, Oppskrifter

Kylling tikka masala er en engels-indisk rett og en av de mest populære i England. Den er også veldig populær i Norge. Tikka betyr rett og slett kjøttbit/eller kjøtt uten bein. Masala betyr krydderblanding. Jeg har ikke brukt kyllingfilet i denne oppskriften, noe det egentlig skal være. Så derfor blir dette en kyllinggryte ala tikka masala. Kyllingfilet skal også gjerne ligge i marinade opp til 24 timer, men dette er en raskere variant. Jeg har brukt kyllingklubber her, noe jeg syns gir retten mer smak. Jeg har også kuttet ut koriander, det er noe som er i de fleste tikka masala.

Du trenger: (4 personer)

  • 12 kyllingklubber (du kan gjøre som originalen og bruke kyllingfilet i terninger, 400 gram)
  • 1 paprika
  • 1/4 chili (bruk mer om du ønsker mer krutt)
  • 3 stk vårløk
  • 1 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 2 ts garam masala (personlig tar jeg ss istedenfor ts. Godt med litt mer smak)
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 ss tomatpure
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • (Om du vil ha i koriander så bruker du 0.5 dl hakket koriander i.)

Slik gjør du det:

Siden jeg har brukt kyllingklubber, så har jeg stekt de 20 minutter i stekeovn først på 200 grader. Krydret med paprikakrydder, litt salt og olivenolje. Bruker du filet i terninger steker du de bare rett i pannen som oppskriften her sier.

Brun kyllingen i smør i en stekepanne på middels varme. Kan også bruke en gryte. Jeg tok med kraften fra formen, gir litt ekstra smak.

Rens og hakk opp løk, paprika, vårløk, chili, ingefær og hvitløk, ha dette i stekepannen sammen med kyllingen. krydre med garam masala. (her skal du også ha i koriander om du ønsker det)

Ha tomatpure og creme fraiche i pannen, la dette koke sammen i 4-6 minutter. Smak til med salt og pepper.

Jeg har kokt ris til denne retten. Den har jeg kokt med litt karri i vannet.

Jeg har selvfølgelig en Raita til, det hører med. Link til den finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/raita.html

Da er det bare å servere folkens. Om du vil ha nanbrød til, er opp til deg. Legger ved oppskrift på det også i tilfelle du ønsker å bake dette selv.https://tomsmatprat.blogg.no/hjemmelaget-nanbrod-uten-yoghurt.html

1 kommentar

1 thought on “Kyllinggryte ala tikka masala

  1. Deilig mat nå som mørketiden og kalde dager er på vei . takk for at du er så flink å dele oppskriftene 👍🙋‍♀️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *