Frityrstekt Mars er en skotsk søtsak. Den består av en dypfryst Mars-sjokolade dyppet i frityrdeig og kokt i olje. Jeg har her lagd en glutenfri røre, men du kan bruke vanlig frityrrøre om du ønsker. Du kan selvfølgelig prøve andre typer sjokolade også. Dette er himmelsk godt folkens.
Disse blir litt større med denne glutenfri røren. Bruker du vanlig røre, vil de ikke blåse seg like mye opp.
Du trenger:
Mars sjokolade
Olje til fritering. (Raps eller solsikke)
Røre: (glutenfri)
4 ss glutenfritt mel
4 ss maizena
1,5 ss bakepulver
2 ts maldonsalt
1-1,5 dl vann
Slik gjør du:
Først må du fryse mars-sjokolade. La den ligge i fryseren fra dagen før.
Når det er tid for å lage denne herligheten, må du først lage røren.
Bland mel, maizena, bakepulver og salt.
Tilsett så vann til du får en tykk grøtaktig masse.
Den skal være så tykk.
La røren stå noen minutter
Imens varmer du opp olje i en panne eller gryte.
Dypp sjokoladen i røren og legger det i frityren. Husk å ha tilstrekkelig varm og riktig type olje til fritering.
La sjokoladen renne av seg på kjøkkenpapir.
Mars sjokoladen smelter inni frityrskorpen og blir en myk og deilig greie. Det ser ekkelt ut og er det også på mange måter, men det smaker fantastisk.