Tacolaks med Tomat- og mangosalsa

Categories Fisk, Middag, Oppskrifter, Taco

Jeg syns det er viktig å prøve ut nye tacovarianter. Ungdommen i hus maser om taco ganske så ofte. Jeg syns det er kjedelig med akkurat den samme tacoen hver gang. Er jo helst den vanlige tacoen de vil ha da. Det er heller sjelden de får den. Jeg har nå ganske mange forskjellige varianter de har fått servert, og alle ligger her på bloggen. Bare skriv inn taco i søkefelt over her, så får du opp flere.

Denne gang er det tacolaks sin tur. Her bruker jeg en hel filet av laks. (700 gram) Trenger ikke store siden med laks til 4 personer, er jo tilbehør også. Du kan gjerne bruke porsjonsstykker eller ørret også. Da holder det med 4.

Og tacokrydder lager man selv. Oppskrift på tacokrydder finner du i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/hjemmelaget-tacokrydder.html

Først har jeg lagd Tomat- og mangosalsa. Den blir best om den får stå litt i kjøleskapet før du skal bruke den. Oppskriften på Tomat- og mangosalsa finner du i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/tomat-og-mangosalsa.html

Du trenger:

Laks:

  • 2-3 ss tacokrydder (kan bruke fra pose)
  • 1 filet av laks eller porsjonsstykker
  • Ca. 0.2 dl olje til pensling av laks
  • Gressløk

Tilbehør:

  • crisp salat
  • Tomat- og mangosalsa (se oppskrift i linken)
  • Rømme
  • Taco båter (lefser eller skjell)
  • Tacosaus
  • Lime
  • Tortillachips

Slik gjør du:

Skru ovnen på 220 grader

Finn fram et stekebrett med bakepapir. Legg laksen på stekebrettet.

Smør olje på laksen og strø på tacopulver. Alle laks er ikke lik, så mengden må du bestemme litt selv. Det skal være godt med krydder på. Strø over litt gressløk også  La gjerne laksen ligge med krydder i 30 minutter.

Stek fisken i ovn. Her finnes det heller ikke et nøyaktig antall minutter. Kommer jo an på størrelsen fisk du bruker. Denne fileten har jeg i ovn i 10 minutter.

Legg laksen på et serveringsfat eller fjøl. Server med tilbehør nevn ovenfor eller ditt eget. Pynt litt med lime, tomat, chili etc.

 

3 kommentarer

3 thoughts on “Tacolaks med Tomat- og mangosalsa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *