Det finnes uendelig mange oppskrifter på fylt paprika. Kun fantasien setter en stopper for hva du kan fylle de med. Her har jeg lagd en kyllingkjøttdeig blanding med red curry paste. Som tilbehør har jeg stekte søtpotet strimler og hjemmelaget Rabarbrachutney. Kombinasjonen søtpotet og rabarbrachutney er helt fantastisk.
Du trenger til 2 fylte paprika:
1 pakke kyllingkjøttdeig
2 store paprika
løk
vårløk
paprika
litt gulrot
champignon
Red curry paste
Valgfri ost
Først kuttet du opp grønnsaker. Du velger selv hvor mye du vil ha av grønnsaker. Du ser på bilde ca. mengde jeg har brukt
Stek kjøttdeigen i en varm panne. Når kjøttdeigen nesten er helt stekt har du i grønnsakene. Jeg har også 2 ss Ajvar og en stor ss curry paste i blanding. Krydrer litt med salt og pepper også.
Kutt av toppen på paprikaen og rens de innvendig.
Fyll opp paprikaen med kjøttblandingen. Strø litt ost på toppen og sett på lokket igjen.
Steker paprikaen 15-20 minutter på 220 grader
Søtpoteten har jeg skrelt for så å skjære opp i strimler. Legg poteten en stund i kaldtvann med litt salt før du steker de, det gir et bedre resultat. Jeg har krydret poteten godt med salt, pepper, paprikakrydder, provancekrydder og litt olje før jeg steker de. Bruk enten ovn eller airfryer.
Rabarbrachutney har jeg lagt ut oppskrift på før, men du kan jo bruke det tilbehøret du ønsker eller en saus om du vil.
Den viktigste ingrediensen i denne middagen er selvfølgelig kjærlighet. Da er det bare å servere å nyte!