Hjemmelaga hamburgerbrød

Categories Baking, Brød

Hjemmelaga hamburgerbrød er noe eget. Du kan lage de fin eller litt grovere etter ønske. Dersom du lager flere enn dere spiser, kan de godt fryses og tas opp ved en senere anledning. Du bruker samme deigen til pølsebrød om du ønsker. Ønsker du litt større brød, kan du lage 6 i stede for 8.

Du trenger:

ca. 7 dl hvetemel

1 ss sukker

ts salt

0.5 pk tørrgjær

1 ss smeltet smør

2.5 dl lunkent vann

1 stk. egg

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en bakebolle og rør litt rundt slik at det blander seg.

Ha i smør, vann og egg. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin.

Dekk til deigen og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.

Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i ca. like store emner og form dem til runde boller (ca. 100 g). Trykk de litt sammen.

Sett hamburgerbrødene på en stekeplate med bakepapir og dekk til. Brødene etterheves i 20 minutter, til omtrent dobbel størrelse.

Pensle brødene med litt vann og dryss over sesamfrø.

Stek hamburgerbrødene midt i ovnen på 200 °C i 12-14 minutter.

Avkjøl et par minutter og dekk til. La dem så avkjøle seg helt før servering.

12 kommentarer

12 thoughts on “Hjemmelaga hamburgerbrød

  1. Kjempebra oppskrift! Enkelt var det også. Har ikke kommet på å ordne selv tidligere. 🙈

  2. Mine faller litt sammen når jeg har på vann. Burde jeg ha varmt vann (bruker lunkent vann nå)?

    1. Det gjør nok ikke store forskjellen. Aldri opplevd at de faller sammen pga det. Bruker du en hard børste, eller er hardhendt?

      1. Ikke hardhendt. Jeg har vann på fingrene og væter forsiktig oppå. Jeg skal bake disse nå (har brukt en annen oppskrift før) så da håper jeg at jeg får det til 🙂

    2. Bruk sprayflaske (blomsterflaske), still inn på fineste dusj. Bruker det til all bakst som skal dusjes🤗

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *