Tacoburger med eplesalsa

Categories Taco, Tex-mex

Kombiner taco og hamburger i ett og samme måltid. Her har jeg byttet ut det tradisjonelle tilbehøret med eplesalsa. Og jeg baker brødene selv. Du kan selvfølgelig bruke kjøpebrød. Ikke akkurat det som avgjør denne retten. Oppskrift på brødene finner du i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/hjemmelaga-hamburgerbrod.html

Du trenger:

(4 personer)

400 gram kjøttdeig

200 gram svinekjøttdeig

1 pose tacokryddermiks eller 2 ss hjemmelaget

1 liten løk

en neve revet ost (jeg bruker cheddarmiks her)

Eplesalsa:

1 eple

Saften av en halv lime

0.5 stk liten løk

1 fedd hvitløk

ca. 0.5 dl hakket basilikum

0.5 stk chili

5 delte småtomater

1 ss gressløk

salt

Slik gjør du:

Skjær eplene i små terninger. Ha de i en bolle.

Press limesaft over med det samme. Da unngår du at epleterningene blir brune.

Finhakk løk og hvitløk. Ha de i bollen.

Del chili i to på langs. Skrap ut frøene. Finhakk chilien. Ha det i bollen. Tilsett gressløk.

Del opp tomat i to eller fire og ha det i bollen.

Finhakk basilikumblader og ha det i bollen.

Bland forsiktig.

Smak til om den trenger litt salt

Burgere:

Bland kjøttdeig med tacokrydder, ost og kuttet løk. Ikke bland for mye, deigen skal ikke bli seig.

Form 4 like store runde burgere

Stek burgere i en panne med smør. Ca. 4-5 minutter på hver side.

Server burgere med varme brød, salatblad, eplesalsa og rømme.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *