Hjemmelaget «chunky-hot» tomatsuppe med egg

Categories Middag, Supper, Vegetar

Hjemmelaget suppe fra bunnen er aldri feil og vil utkonkurrere enhver posesuppe. Tomatsuppe er intet unntak. Jeg har brukt deilige tomater fra hagen. Du kan selvfølgelig bruke små tomater også eller tomater fra butikken. Vil du ikke ha denne hot, ja da er det bare å kutte ut chili.

Du trenger til 4 personer

  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • 500 gram modne tomater
  • 5 dl kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
  • 2 ts sukker
  • 0.5 stk hakket chili, kan også bruke tørket
  • Salt
  • Kvernet pepper
  • En liten skvett fløte om ønskelig

Tilbehør:

  • Kokte egg
  • Frisk basilikum
  • Creme fraîche

Slik gjør du det:

Rens og hakk løk og hvitløk.
Skyll tomatene. Del tomatene i to, fjern stilkfestet og eventuelle harde kjerner. Grovhakk tomatene.
Varm en skvett olje i en romslig kasserolle. Fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir blank og myk.
Tilsett tomatpuré og rør godt. Ha i hakkede tomater fra boks, dine tomater, kraft eller buljong, sukker, chili, en god klype salt og litt kvernet pepper.
Rør alt godt sammen og kok opp. La suppen småkoke i 20-25 minutter, med lokket halvveis på.
Hvis ønskelig kan du kjøre suppen raskt med en stavmikser, men pass på at det er litt biter igjen. Den skal være litt «chunky». Juster smaken med salt og pepper, fløte og litt sukker hvis nødvendig.

Server med frisk basilikum, kokt egg og ev. en liten skje med creme fraîche.

3 kommentarer

3 thoughts on “Hjemmelaget «chunky-hot» tomatsuppe med egg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *