Hjemmelaget tacokrydder

Categories Oppskrifter, Taco, Urter og krydder

Tacokrydder lager du enkelt selv! Fyll krydderet på glass med tett lokk. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Hjemmelaget smaker så mye bedre.

Malt anis er ikke å få i alle butikker. Du kan bruke stjerneanis. Selv om navnet kan tilsi det, er ikke stjerneanis i slekt med anis. Stjerneanis er et vakkert krydder som blir aller best når hele krydderet brukes i retten. Både anis og stjerneanis inneholder stoffet anthol, og smaker derfor ganske likt. I mange oppskrifter vil det gå helt greit å erstatte anis med stjerneanis.

Du trenger:

3 ss chilipulver

2,5 ts malt chilipepper , helst chiliflak

2,5 ts tørket oregano

2 ss malt spisskummen

2 ss paprikapulver

2,5 ts hvitløkspulver

1 ss salt

2 ts sort pepper (jeg bruker peppermiks)

0,25 ts malt anis

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Om du vil kan du kjøre de i en kjøkkenmaskin.

Ønsker du en litt mer hot variant, kan du tilsette 1/2 ts cayennepepper i blandingen.

Ha krydderblandingen på et rent glass med tett lokk.

Bruk ca. 2 ss av krydderblandingen og 1 dl vann til 400 g kjøttdeig

18 kommentarer

18 thoughts on “Hjemmelaget tacokrydder

    1. Du får de på butikken i glass. Jeg kjøper større poser på Normal og på utenlandskebutikker. Mye billigere😋

  1. Er det bare å doble alle ingredienser ved større posjon? Samtidig denne oppskriften er vel lav på karbohydrater? 😃

    1. Det er bare å doble😊Denne er det ikke mye karbohydrater i nei. Kjøpeposene er MYE mer i😊👍

  2. Har brukt denne oppskriften i mange år. Mye bedre enn det vi kjøper på butikken. Takk for tips om og kjøre det en runde i kjøkkenmaskinen. Nå regner jeg med at jeg slipper og blande det hver gang jeg skal bruke det

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *