Hjemmelaget glutenfri fiskegrateng
Categories FirstPrice produkter, Fisk, Glutenfri, Middag, OppskrifterFiskegrateng er jo god gammel norsk klassiker, og er jo utrolig godt. Her har jeg lagd den glutenfri, også med glutenfri makaroni. Jeg har brukt 800 gram med FirstPrice torsk i denne oppskriften.
Du trenger:
- 800 gr hvit fisk etter ønske
- 2 dl makaroni(glutenfri)
- 2 buljongterning fisk
- 1-1.5 dl maizena og 2 dl vann
- 10 dl melk
- 4 egg
- 1 stk hakket løk
- 2 stilker vårløk
- 2 ss gressløk
- 2 dl revet ost
- 2-3 dl knust cornflakes (husk å les på pakken. Kan inneholde spor av gluten, som den som er på bilde over.)
- 1 ts salt
- 1 ts revet muskat
- Kvernet pepper
Slik gjør du:
Kok først makaroni.
Kok opp melk og buljongterning. Når melken koker opp jevner du med maizena og vann. Det skal bli en tykk saus.
Rør inn løk, vårløk, gressløk, osten og krydre med salt, pepper og muskat. Ha i den kokte makaronien og la det koke opp.
Ha fisken rett i sausen rå. Trenger ikke dele den fra hverandre. Når den trekker i sausen og du rører, faller den sammen selv. Og du vil få mer smak fra fisken.
Rør inn egg
Hell alt i en smurt, ildfast form. Dryss over knust cornflakes
Stek fiskegratengen nederst i ovnen i ca. 30 minutter på 180 C. Når den er ferdig stekt, la den stå 20-30 minutter. Da får den sette seg litt.
Server med kokte poteter og revet gulrot
0 kommentarer