Hjemmelaget tomatsaus

Categories Middagstilbehør, Oppskrifter, sauser


Har ennå en del tomater igjen i hagen, så tenkte jeg skulle lage en tomatsaus og ha i fryseren. Har en del andre tomater også, men disse var for syrlig til salater eller brødskiva. Så må bruke de til noe.

Jeg plukket 1.5 kg med små syrlige oransje tomater. Disse hadde jeg i en kjele og lot de småkoke i 10 minutter. Jeg brukte en moser og moste de skikkelig opp.

I en annen kasserolle hadde jeg hvitløk og kepa som jeg freste blank i litt olivenolje fra GAEA.

Så tok jeg og silte tomatene og presset igjennom kraften. Den hadde jeg så oppi kasserollen med løken.

Lot alt sammen småkoke på svak varme i ca. 45 min eller til ønsket tykkelse. Pga syren i tomatene og fargen, jukset jeg litt med en boks hakkede tomater.

Så smakte jeg til med salt, chili, sukker, paprikakrydder, vegeta og Ajvar. Så hakket jeg i litt frisk basilikum før sausen ble satt til avkjøling.

Godt og ha litt ferdige sauser i fryseren. Lurer på om det blir pasta på mandag allerede jeg.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *