Daniel Slakter fra Annis Pølsemaker i Oslobukta som kom med dette tipset.
Og da vil jeg gjerne dele det med dere. Min jobb er å gjøre deres jobb lettere på kjøkkenet med tips og triks.

Sprøtt, saftig og gyllent er ord som beskriver den perfekte frokosten. Dessverre kan ikke alle si med hånda på hjertet at de får det til hver gang. Stekes det litt for lenge blir det tørt og hardt, stekes det for lite blir det slapt og bløtt. Vi har testet slakterens tips og funnet den gylne middelveien. Her er svaret på «hvordan steke bacon?»

Ved hjelp fra Daniel Slakter, hovedslakter hos Annis Pølsemaker i Oslobukta, har vi forsøkt få å svar på dette spørsmålet en gang for alle. Han opplyser om at Annis lager eget bacon, og selger mye av det.

Før du begynner

Bacon kan stekes på flere måter, og det varierer hva som foretrekkes. Daniel Slakter synes baconet får best konsistens i stekepanne når den stekes i en liten mengde vann, men utelukker ikke stekeovn som alternativ.

– Dersom du skal lage større mengder er det lettere å steke baconet i stekeovn på bakepapir.

Baconet er aller best med rene smaker. Det er ferdig saltet og eventuelt ferdig krydret, så det trenger ikke noe mer tilberedning, sier Slakter.

Når du steker kjøttet i vann får du bedre konsistens og baconet blir skikkelig sprøtt. Det beste med å bruke denne metoden er at du slipper oljesprut og at baconet blir brent.

Under vår test tok det cirka 10 minutter med denne metoden:

Hvordan steke bacon

Slik gjør du:

Legg baconet i en kald panne og fyll panna med vann til det akkurat dekker baconet.

Sett stekepanna på medium varme og kok sakte ut vannet.

Når vannet har fordampet lar du baconet ligge til det blir brunt på den ene siden.

Snu baconet. Det er ferdig når det er brunt på begge sider.

Etter steking

kan du bare hive innpå. Spis umiddelbart mens maten er varm. Baconet blir skikkelig sprøtt og kan enkelt smuldres opp dersom det skal brukes i pasta, salat eller til fisk. Dersom det blir rester kan du… Nei, da. Det er bacon vi snakker om, det blir ikke rester.

Steke bacon i stekeovn

Som nevnt tidligere er det ingenting i veien for å steke bacon i stekeovn, særlig dersom det skal stekes større mengder. Daniel Slakter gir deg denne enkle oppskriften:

Slik steker du bacon i stekeovn

Forvarm ovnen til 150 grader.

Legg bakepapir på et bakebrett og spre baconet jevnt utover.

Baconet stekes til det er fint og gyllent.

11 kommentarer

11 thoughts on “Hvordan steke bacon

  1. Rart å lese men artige minner dukker frem🌹Min far som ville vært 103 år i år koke/stekte alltid bacon på denne måten.🥰 Alltid sprøtt og deilig.
    Nå bruker jeg Airfryer..💬🕖
    ..om jeg da ikke skal lage mitt spesielle speilegg” (tomat skiver under, bacon, hvitost og speilegg med masse pepper, ketsjup OG Majones) 🙃

  2. Du kan også få et perfekt resultat bakt i ovnen med bakepapir både under & OVER baconet. Ved å bruke bakepapir på toppen stopper baconet fra å sprute og holder det helt flatt

  3. steker mest i stekeovnen, elsker rester av bacon da det smaker så godt på leverpostei og suragurk til.
    Takk for tipset om å steke i vann, det må prøves.

  4. ja gjerne i ovn med papir,det er min favoritt, mye smak, å litt av fett forsvinner, selv om jeg vet mange vil ha den fett,baconsmaken,men til alle dere som tviler, så blir det like godt,så prøv dette🙂

  5. Steke i vann har jeg aldri hørt om. Men når Daniel sier det funker, så er det vel verdt å prøve 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *