Nanbrød er kjempegodt å bruke som pizzabunn. Her har jeg lagd med hvit pizzasaus, kylling, mais, ananas, løk og mozzarella.
Nanbrød har jeg lagd på forhånd og fryst ned. De er kjekke og ha liggende på lur. Vil du lage nanbrød selv finner du oppskrift i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/enkle-nanbrod-med-urter.html
Du kan selvfølgelig bruke den bunnen du ønsker til denne pizzaen.
Du trenger:
Nanbrød (jeg bruker 2 nanbrød i stekepanne størrelser)De tar jeg rett fra frysa.
1 stk kyllingfilet, stor eller 2 små
Grill-olje hvitløk (valgfritt)
0.5 boks mais
0.5 boks ananas i biter
0.5 løk
150 gram mozzarella
Frisk basilikum eller oregano
Pizzasaus
2 dl crème fraîche
1 ts hakket rød chili eller chiliflakes
1 fedd hvitløk
2 ss Oliven olje
3 ts Oregano eller pizzakrydder
1 klype pepper
1 klype havsalt.
Slik gjør du:
Lag først pizzasaus, den blir best om den før stå litt før du har den på pizza.
Ha crème fraîche i en bolle. Hakk opp chili og hvitløk. Bland alle ingredienser i bollen. La stå kjølig til du skal bruke den.
Kutt opp kylling i strimler og mariner i hvitløksolje 1-2 timer.
Forstek kyllingen i en panne. Nanbrødene er stekt på forhånd og trenger ikke like lang steketid som fersk bunn. Derfor steker jeg kylling litt først. På fersk bunn bruker jeg ikke steke først. Så lenge kyllingen ligger på toppen, blir den godt stekt i ovn. Det samme gjelder biffkjøtt og kjøttdeig.
Ha pizzasausen på nanbrødene eller valgfri pizzabunn.
Legg på ost
Ha så på løk, mais, ananas og til slutt kylling
Ha over litt oregano eller basilikum
Stekes på 220 grader i 8-10 minutter
Topp med litt frisk basilikum eller oregano før servering
Hei, steker du disse samtidig i ovnen? Skal teste disse ikveld 😊
Steker samtidig ja😊Bruker varmluft. Er nanbrød små, får du jo flere på ett brett.