Denne tacogratengen kan fort bli en familiefavoritt på fredager. En litt annen tacovariant enn de fleste er vant med, men herregud hvor god den er.
Du trenger
(4 personer)
Ostesaus:
1 creme fraiche (3 dl)
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
1 fedd hvitløk
2.5 dl revet ost
Grateng:
2 poser ris eller 6-7 dl kokt ris
1 grønnsaksbuljongterning til risvannet
400 gram valgfri kjøttdeig
2 poser tacomiks krydder
2 sjalottløk
0.5 spiss paprika
1 boks mais
1 boks kidney bønner
2-3 tomater.
Topping:
Tortilla chips
litt urter (jeg har brukt frisk oregano)
Slik gjør du
Kok først ris. Bruk buljong i vannet
Bland sammen ingrediensene til ostesausen. La den stå å få smak imens du lager det andre.
Stek kjøttdeig og løk. Når kjøttdeigen er stekt har du i tacomiks krydderet. Bruk gjerne 1 dl vann fra risen til kjøttblandingen. La småkoke noen minutter.
Ha oppkuttet paprika, mais og kidney bønner i pannen. Bland sammen og ta pannen vekk fra platen.
Når risen er kokt fordeler du den i bunnen av en ildfastform. Press gjerne litt ned.
Så har du i kjøttblandingen. Press litt ned nå også, da pakker det seg bedre sammen.
Så fordeler du ostesausen over det hele. Prøv å få dekt mest mulig
Legg på skiver av tomat slik du ser jeg har gjort på bildene.
Stekes på 220 grader i ca. 15 minutter eller til du får ønsket farge.
Legg tortilla chips i midten av gratengen. Dryss over litt grønt. Da er det bare å servere. Denne har jeg ingen annen tilbehør til, men du velger selv om du vil ha en salat for eksempel. Jeg mener det ikke trengs.
Kva kan eg byte creme fraishe med? Ikkje rømme heller kan eg bruke.
Kok opp litt vann og buljong. Jevn med maizena til den blir tykk. Så tilsetter du krydder og ost😃
Tusen takk for mange gode oppskrifter, og kjempeflott framstilling av matlagingen, veldig interessant,,, Rita