En nydelig søndagsmiddag dette. Jeg har brukt rundstek i skiver til denne middagen, men annet oksekjøtt fungerer like fint. Det finnes nesten like mange oppskrifter på denne, som løv på et tre. Her er uansett oppskrift på den jeg lager i dag.

Du trenger

(til 4 personer)

1 kg oksekjøtt

smør til steking av kjøtt

2 løk

100 gram erter

100 gram sellerirot

1 stk paprika

1 dl gressløk

Brun saus

5 dl oksekraft

Salt

pepper

2 ss smør

2 ss hvetemel

SLIK GJØR DU

Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.

Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper.

La sausen småkoke i ca. 5-7 minutter.

Smak til med salt og pepper. Kraften er ganske salt, så du trenger sikkert ikke ekstra salt. Det bestemmer du selv.

Brun kjøttet godt i en panne med smør. Ha kjøttet over i sausen etter hvert som du steker. Ha med stekefettet også.

Når alt kjøttet er i sausen tilsetter du grønnsakene (oppkuttet)

La gryta få småputre i 30 minutter eller til kjøttet er mørt.

Server med kokte poteter og tyttebærsyltetøy

13 kommentarer

13 thoughts on “Kjøtt i mørke

  1. jeg lagde nesten det samme, nå da jeg fikk mine barndomsvenninner på besøk fra mandag til i dag torsdag. jeg laget vilt gryte med hjemme laget potetmos, brukte rådyr hjort og elgkjøtt, jentene ble super fonøyd, men jeg bruker deg som grunnopskrift, for du er super kreativ og flink,liker hva du får til og deler med oss følgere😀👍

  2. Jeg lager også ofte kjøtt i mørke, og andre gryter (med godt hell). Men det er en ting jeg aldri har klart å forstå. Hvorfor bruker kokker smør og mel til brun saus? Jeg bruker brun Maizena jevner, ingen klumper. Smak, ja, vel. Men bruk krydderier.

    1. Ingenting kan måle seg med en skikkelig brunsaus da😋Bruker ofte maizena jeg også pga jentungen, men ikke når hun ikke er hos oss😂

  3. Står på menyen i dag, men bruker kun løk og laurbærblad når jeg koker kjøttet. Nydelig mat…😋👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *