Kokt skinke med surkål, klementinmarmelade og klementinsaus
Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Julemat, Middag, Oppskrifter, SvinDette er en kjempegod middag som du gjerne kan servere i juletider. Jeg har brukt FirstPrice sommerskinke her, hadde i fryseren etter jeg fant flere på halvpris. Men den samme skinken heter snart juleskinke.
Jeg har servert med hjemmelaget surkål. Oppskrift på den finner du i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/hjemmelaget-surkal-med-eplecidereddik.html
Klementinmarmelade finner du oppskrift på i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/klementinmarmelade-julens-soteste-eventyr.html
Du trenger ellers:
(4 personer)
- ca. 1 kg skinke
- 2 laubærblad
- 1 ss helpepper
- vann
Slik gjør du:
Ta nettet av skinken. Vær litt varsom, det kan henge godt fast, så det er enkelt å få med kjøttet når du tar det av.
Legg skinken i en passende kjele og hell så mye kaldt vann i, slik at det dekker hele. Ha pepperkorn og laurbærblader i kjelen, legg lokk på, og sett den over ved høy varme.
Skru ned på varmen, når vannet koker og la skinken simre i 40 minutter – skum underveis suppen med en hulskje.
Ta gryten av varmen, men la lokket bli på, og la skinken stå i suppen i 20 minutter. Suppen kan brukes som fond til en saus.
Kutt så skinken i skiver og legg på et serveringsfat.
Saus
Jeg bruker 4 dl fra kraften skinken kokte i. Jeg har i en grønnsakbuljongterning. Jeg klemmer oppi saften fra 2 klementiner. Koker opp og jevner med maizena og litt vann. Smaker til om den trenger salt og pepper. Har oppi 1 ss gressløk.
Jeg har også kokt potet og litt gulrøtter til.
Da er det bare å servere
God og billig mat som alle kan lage og ha råd til. Også i julehøytiden. Takk for strålende tips!
Vargas