Reklame | Bakeren og kokken

Lyst på ekstra smakfulle og fyldige risboller? Hemmeligheten er å erstatte noe av delfiafettet med smør. Du kan også bytte ut kaffe med baileys, shannon’s, whiskey eller cognac. Da kan du kutte ut romessens.

Du trenger:

(ca. 30 risboller)

150 g delfiafett

100 g smør (kan bruke Melange også)

100 g lys kokesjokolade, grovhakket

100 g melkesjokolade, grovhakket

2 egg

2 dl sukker

3 ss sterk kaffe (jeg bruker sterk pulverkaffe)

120 g puffet ris

ca. 1/4 ts maldonsalt/kvernet grovsalt

4-5 dråper romessens

Slik gjør du

Smelt delfiafett og smør på medium varme i en kjele. Fjern kjelen fra platen og tilsett sjokoladen, og rør til alt er smeltet sammen. Rør inn kaffe og maldonsalt.

Avkjøl til blandingen er litt varmere enn romtemperatur.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn sjokoladeblandingen.

Ha i dråper av romessens. Liker du ikke smaken av rom kan du fint droppe dette.

Bland forsiktig inn den puffede risen med en slikkepott.

Bollene blir best hvis du ikke tilsetter for mye ris i sjokoladen. For mye ris gjør bollene tørrere.

Form små, runde boller med to spiseskjeer, og plasser bollene på et bakepapir. Du kan også bre massen utover et bakepapir og skjære opp biter når den har stivnet. Du kan også forme bollene i muffinsformer slik jeg gjør her.

La bollene stivne helt før du plasserer dem i en tett kakeboks.

I linken her finner dere også en annen variant jeg har på risboller

Verdens beste risboller

Risbollene er holdbare i fryseren i flere måneder, eller et par uker i kjøleskap.

Trenger du kakebokser til all julebaksten? Sjekk ut disse til Bakeren og kokken.

KAKEBOKSER

10 kommentarer

10 thoughts on “Risboller hører julen til

  1. Du er så fin å følge.
    Mye god mat og kaker lager du.
    Tusen takk.
    Den rom essensen koster 10kr mindre i en innvandrer butikk.Bruker mye den i melis som jeg har på kanelboller .

  2. Så gøy og følge deg! Så supert at du legger ut bilde på hva man trenger av ingrediensene som er både rimelige og vanlige produkt man lett kan få tak i på butikken! Takk😀

    1. De skal stivne ganske så fort. Er jo smør, fett og sjokolade. Så kan godt hende du har gjort en feil en plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *