Konfitert hvitløk med urter

Categories Grønnsaker, Oppskrifter, Urter og krydder

Hvitløk kokt/konfitert i olje gir en fantastisk smak! Tilsetter du litt urter i glassene blir de ennå bedre. Bruk Timian, gressløk, vårløk, oregano, persilleblader, laurbærblad etc.

Disse hvitløkene er ekstremt gode og passer i mange retter og sauser. Passer godt til hvitløksbrød også.

Konfitert hvitløk er hvitløk som har kokt forsiktig i olje og oppbevares i glass. Hvitløken blir gylden og gir en fantastisk smak av mild hvitløk. Oljen blir selvfølgelig også veldig god. Bruk oljen og hvitløkene i matretter, dressinger og sauser. Disse gyldne hvitløkene smaker så utrolig godt!

Del hvitløken opp i båter. Skjær av tupp på hvert fedd og fjern skallet.

Legg hvitløksfeddene i en liten kjele og hell over oljen. Du kan gjerne bruke raps om du vil, det gjør jeg. La oljen dekke litt over hvitløken.

Skru varmen på medium varme og vent til det begynner å boble forsiktig rundt hvitløksfeddene. Skru ned varmen så det kun kommer små bobler. De skal ikke friteres, men trekke i oljen.

La stå i 1 1/2 time til hvitløksfeddene er blitt gyldne og myke.

La kjøle seg ned til romtemperatur i kjelen.

Hell over på et lufttett rent glass. Tilsett urter først i glasset.

Oppbevares i kjøleskap. Nå har du laget herlige konfitert hvitløksfedd og i tillegg har du en herlig hvitløksolje. Bruk dem i alle retter du liker hvitløk. Disse er farlige gode som snacks også. Hvitløken holder 2-3 uker i kjøleskap.
Du kan også gi bort i gave til noen du er glad i♥️

13 kommentarer

13 thoughts on “Konfitert hvitløk med urter

  1. God søndags morgen ! Takk for nok en god oppskrift, skal jaggu lage slike å ha på glass å gi i gave til barn eller som vertinne gave 🙋‍♀️👏🏻👏🏻👏🏻

  2. Å, det ser nydelig ut, skal prøves! Kanskje et glass er fin ekstragave når man leverer julegaver til familie og venner?

  3. Noen anbefaling mtp olje? En god olivenolje, eller er det best med en mer nøytral olje? Eller er det bare smak og behag

    1. Syns ikke det ble store forskjellen på raps og oliven. Så nå bruker jeg bare raps. Billigere og bedre å steke om du vil bruke oljen til det😃Blir nydelig olje med hvitløkssmak🧄

    1. Den får nok ikke lengre holdbarhet av det. Her brukte jeg timian, oregano, vårløk og selleriblader. Man bruker det man har og liker😀

    1. Vi bruker det som tilbehør til kjøttretter. På brødskiven, i salater etc. Den blir så myk at du kan smøre den utover😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *