Luftige horn med pesto og spekeskinke

Categories Baking, Brød, Oppskrifter

Nydelige horn fylt med pesto, spekeskinke, sprøstekt hvitløk og ost. Virkelig godt både som turmat, frokost, lunsj eller tilbehør til f.eks: suppe, gryter etc.

Du trenger

(24 horn)

750 g hvetemel

1 ts salt

1 ss sukker

1 pk tørrgjær

100 g smeltet smør

4 dl fingervarm melk

2 stk egg

2 ss provencekrydder

Fyll:

pesto

spekeskinke

Sprøstekt hvitløk eller løk

skivet ost

1 egg til pensling

Slik gjør du det

Jeg blandet det tørre først. Smelt så smør i en kasserolle, hell i melken når smøret er smeltet. Varm opp til rundt 37 grader.

Så tilsetter du den fingervarme melka med smør og eggene i melet. Elte sammen på lav fart i 10-15 minutter.

Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.

Kna deigen godt på benken etter heving.

Jeg delte den ferdighevede deigen i tre, og kjevlet dem ut i tre store sirkler. Disse deler jeg så i 8.

Smør på pesto og legg på spekeskinke, ost og sprøstekt løk. Rull de sammen til horn, og legg de på stekebrett med bakepapir.

Hornene ble etterhevet i ca. 30 minutter, før jeg penslet dem med egg.

Stek de på 210 grader i ca. 14 minutter.

Avkjøles på rist

5 kommentarer

5 thoughts on “Luftige horn med pesto og spekeskinke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *