Lynkurs snitter, tilbehør og pynt

Categories Oppskrifter

Snitter, tilbehør og pynting.

Snitter passer egentlig til det meste. Jobblunsj, bursdager, lunsj med venner, minnesermoni etc.

Snitter syns jeg burde være en blanding av mat, kunst og farger. Noe som frister fra avstand så vel som nærme. De burde være overdådige. Om du bestiller snitter vil de koste mellom 27-35 kroner per snitt. Det går som regel 4 snitter per person. Så til den prisen burde de være gode og lekre. Men man ser jo ofte ganske triste snitter. Lite pålegg, ikke pynt og farger. Dette er ikke mye fristende.

Snitter lager du som regel av firkantede brødskiver. Sandwitch-brød for eksempel. Du deler skiven i to, slik at du får to trekant snitter. Altså to snitter av en skive.

Anbefaler å smøre smør på skivene før du deler de. Så må du ha et salatblad som bunn. Da helst crispy salat. Den skal dekke det meste av snitten og stikke litt på utsiden.

Så er vi kommet til hva du skal ha på av pålegg. De vanlige pålegg du får er f.eks:

Karbonader med løk

Reker

Roastbiff

Skinkestek med surkål

Røket laks med eggerøre

Spekeskinke og Brie

Standard tilbehør og pynt til disse er:

Karbonader og løk: Sylteagurk, tomat og spirer

Reker: Majones, sitronskive, dill og ev. paprika strimle

Roastbiff: Remulade, rå løk, sylteagurk og tomat

Skinkestek med surkål: Remulade, majones eller aioli, appelsinskive og spirer

Røket laks med eggerøre: Her burde du ha eggerøren under lakseskiven. Dette for å hindre gris under en jobblunsj for eksempel Ev.kan du bruke bestikk. Her serverer du med sitronskive, finhakket vårløk, ev.spirer

Spekeskinke og Brie: Her holder det ofte med ripsstilk, kiwi, druer eller melon

Disse er hva du burde ha på snitter uansett.

Men så kan du ta det et lite elegant skritt lengre. Her kommer f.eks: bær inn i bilde. Jordbær, bjørnebær, bringebær, rips, blåbær. Kraftige farger som pynter veldig. Du har også appelsin, kiwi og melon. Her kan du bruke små kakeformer i hjerte eller stjerner og skjære ut figurer å pynte med.

Her er det kun fantasien som setter en stopper. Men om du skal smøre 100-400 snitter, burde du ikke gjøre det for vanskelig for deg selv. Da dette vil ta lang tid, du vil bli lei og ikke mist du vil kjenne det godt i ryggen.

Altså farger er tingen her. Kraftige og mange farger. Du burde ha mest mulig farger på vært fat med snitter. Derfor burde du blande forskjellige påleggstyper på samme serveringsfat. Omså en rad av vær type. Dette gjør det mer fargerikt og fristende.

Alle bilder dere ser her er av snitter jeg har laget. Så nå er det opp til dere å prøve. Håper denne lille innføringen kan være litt til hjelp.

LYKKE TIL

12 kommentarer

12 thoughts on “Lynkurs snitter, tilbehør og pynt

    1. Du kan smøre og kutte brødskiver klart, men anbefaler ikke å lage de ferdig. Det blir bløtt og pynt siger sammen😔

  1. Ser nydelig ut.
    Skulle ønske jeg fikk det til.
    Skal feire 70 års dag, og dette har jo vært topp..
    Skulle ønske du bodde nærmere.
    Takk for inspirasjon. 🌹😊

  2. Å så nydelig og fristende.
    Skal ha 70 års dag, håper jeg får det til.
    Er det lurt å ha varme karbonader på annet brett😊😊

  3. Misunner danskene sine smørbrød. Alltid det første jeg kjøper i Danmark. Er de vanskelig å lage i Norge

    1. Nu er jeg norsk og bor i Danmark på 35 år .
      Ja smørbrød her nede er virkeligt gode.
      Var til min stedfars bisættelse hjemme i Skien og fik snitter fra et kendt madsted ( det var en ren tragedie)
      Men det er jo forbi jeg er bandt til det danske.
      Men dette som vises her ser virkeligt lækkert og fristende ud 😍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *