Meksikansk lasagne er en tacolasagne med tortillalefser. Så den har egentlig ikke noe med Mexico å gjøre. Men vi nordmenn trur taco slik vi spiser den, er meksikansk. Den originale tacoen fra Mexico, ligner ikke mye på den norske tacoen.

I Mexico er det ikke regler på hva du har på tacoen.

Det som er viktig for at det skal klassifiseres som en taco er tortillalefse laget av maismel, kjøtt (ofte av gris) og en god salsa. Så der har vi utganspunktet for min meksikanske lasagne, men jeg lager den tilpasset oss nordmenn.

Mais og bønner er veldig vanlig i Mexico, så det må selvfølgelig være med.

En god salsa må brukes her, og oppskrift finner du i linken her

Og siden denne er norskifisert, så bruker jeg ost som vi er vant med.

Du trenger

(Holder til 6 personer)

20 små Maislefser

5 dl salsasaus

1 boks mais

1 løk

2 vårløk

1 boks kidneybønner

400 gram kjøttdeig av svin

200 gram revet ost (cheddarmix)

1 ss spisskummen

0.5 stk chili

olje til steking

Tilbehør

Frisk koriander til topping

(du kan hakke opp koriander og ha det i lasagnen, men ikke alle som liker koriander)

Salat

Rømme

Slik gjør du

Stek kjøttdeigen i en stekepanne med litt olje. Krydre med spisskummen

Tilsett oppkuttet løk, chili og vårløk

Skyll og tilsett kidneybønner. Og maisen. La alt få frese et par minutter sammen

Tilsett salsa og la koke et par minutter. Ta pannen vekk fra varmen

Sett stekovnen på 200 grader

Finn en ildfastform og smør den. Legg maislefser i bunnen. La de overlappe hverandre litt. Og kan gå litt opp på sidene

Ha i halvparten av kjøttblandingen

Et nytt lag med maislefser, så resten av kjøttblandingen

Topp med revet ost

Stek lasagnen i 15 minutter. La den hvile i 15 minutter før servering.

Hakk opp litt koriander på toppen.

Server med salat og rømme

3 kommentarer

3 thoughts on “Meksikansk lasagne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *