Hjemmelaget plommesyltetøy av selvplukkede, søte plommer er raskt å lage, smaker vidunderlig og lokker fram minner om sommer og høst langt inn i vinteren. Jeg har brukt gule plommer her. Plukket ut de som ikke var så halvgærne, men ikke de peneste. De peneste plommene blir brukt til andre ting. Du kan selvfølgelig kjøpe plommer på butikken også.
Du trenger
1 kg plomme
ca. 1 dl vann om nødvendig
500 g syltesukker
Syltesukker kan byttes ut med samme mengde vanlig hvitt sukker tilsatt syltepulver. Mengden syltepulver etter anvisning på pakken. Det har jeg gjort her.
SLIK GJØR DU
Del plommene i to og fjern steinene. Fikk ikke bilde av det, for samboer gjorde det i går.
Ha plommene i en kjele og kok opp. Tilsett litt vann om nødvendig.
La plommene koke på lav varme til de er helt myke (tiden varierer med plommesort).
Tilsett sukker litt etter litt mens du rører hele tiden. Kok opp, senk temperaturen og la syltetøyet koke til det tykner.
Hell syltetøyet på varme, rene og tørre glass og skru på lokk med en gang.
Syltetøyet er holdbart i minst 6 måneder.
3 kommentarer
dere er utrolig heldig som har plommer I hagen, jeg kjøpte plommetre i fjord og det var blå druer, har vært på utkikk av gule også, så håper og få tak i det til neste år. skulle gjerne ha smakt på plommesyltetøyet det ser utrolig godt ut👍😀Dere er sååå flinke ❤️💙
Blir også kjempegodt hvis du har i en kanelstang.
Plommesyltetøy er favorittsyltetøyet her i huset. Det ser ut til å vera ein gamal god sort plommer. Eg brukar 250g sukker på 1 kg plommer😉