Gulrotstuing er et nydelig tilbehør til for eksempel kokt fisk, stekt fisk, kjøttkaker eller fiskekaker. Den kan selvfølgelig lages glutenfri også. Det har jeg gjort her. Du kan bruke vanlig hvetemel om du ønsker.
Du trenger til 4 personer:
- 3 store gulrøtter
- 2 ss glutenfritt mel beregnet for koking
- 1 ss margarin
- 2.5 dl melk
- 0.25 ts kvernet pepper
- 0.5 ss vegeta eller 0.25 ts salt
- 0.5 ts muskatnøtt
Slik gjør du:
Kutt først opp gulrøtter
Kokes møre i en kasserolle med usaltet vann, sil av.
Smelt smør i en kasserolle, rør inn melet og tilsett melken.
La dette få koke sammen noen minutter
Smak til med krydder
Tilsett gulrøttene
Da er det klart for servering
2 kommentarer
Når det er tilsatt kålrot også +revet muskatnøtt, blir stuingen enda bedre.
Nydelig til røkt torsk