Dette er en nydelig stroganoffvariant. Bruker både pølser og sopp i denne. Har laget varianter før der hver av disse fikk sin egen stroganoff. De oppskriftene finner du her:

SOPPSTROGANOFF

PØLSESTROGANOFF

Her bruker jeg grillpølser og kantarell, champignon og tørket traktkantarell. Går helt fint om du bare bruker champignon også. Denne serverer jeg med hjemmelaget potetmos. Oppskrift på potetmos finner du her. POTETMOS

Pølse- og soppstroganoff

Du trenger

(til 4 personer)

5 grillpølser

1 stk løk

Ca. 500 g valgfri sopp

1 paprika

4 dl oksekraft eller grønnsakskraft

2 ss tomatpuré

1 ts paprikakrydder

3 dl crême fraiche

olje til steking

salt

pepper

Maizenna og vann om du ønsker den litt tykkere i konsistensen

Slik gjør du

Først legger jeg tørket sopp i lunket vann i ca. 15 minutter.

Kutt opp sopp i mindre biter. Kutt opp løk og paprika i strimler. Kutt grillpølser på skrå

Varm opp olje i en gryte og fres ingrediensene til de blir gyllen. (4-5 minutter)

Tilsett tomatpuré og bland godt sammen. La frese et par minutter

Tilsett kraft, paprikakrydder og creme fraîche. La gryten småkoke i 15 minutter. Jevn med maizena og vann om du vil ha tykkere konsistens. Om du vil ha en mørkere farge, bruk sukkerkulør.

Smak til med salt og pepper

Da er det bare å servere

10 kommentarer

10 thoughts on “Pølse- og soppstroganoff

  1. mmm det er så godt og selvfølgelig må man jo ha hjemmelaget potetmos til🙂

  2. Hadde dette i dag. Øystein var veldig glad for att det var nok igjen så han kunne ha til niste i morgen. Dette var godt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *