Sjokoladehestesko

Categories Baking, Kaker

Dette er et nydelig bakverk. Og du kan bruke det sjokoladepålegg du ønsker til fyll. Jeg har brukt Twix-pålegg her. Det får man kjøpt på Normal, og kanskje andre steder også. Nugatti, Nutella, Nøttepålegg fungerer også utmerket. Du må være glad i søtt for å lage denne, for dette er søtt så det holder. Akkurat som jeg liker det. Denne kan selvfølgelig også fryses.

Du trenger

Sjokoladepålegg

Ca. 2 ss kakao

Sesamfrø

Deig

16 dl hvetemel + litt ekstra om deigen blir for våt

2.5 dl sukker

1 ts salt

150 g smør eller margarin

4.5 dl melk

1 pk tørrgjær

2 egg + ett til pensling

Slik gjør du

Først lager du deigen. Bland alt det tørre i en bakebolle.

Smelt smøret og ha i melken. La blandingen bli lunken.

Rør ut gjær i den lunkne melken.

Visp eggene sammen lett. Bland alt sammen litt om litt. Elt godt. (10 minutter) Er deigen veldig våt, ha i litt mer hvetemel. Den skal være litt klissete og ikke tørr.

La heve i ca. 45 minutter under plastfolie og et kjøkkenhåndkle.

Kna deigen litt på benken. Ta ca. 1/3 av deigen for seg selv. Kna inn 1 ss med kakao. Her må du kna godt.

Kjevle først ut deigen uten sjokolade til et rektangel.

Så kjevler du ut deigen med sjokolade til et rektangel. Bredden må være det samme som den andre, men ikke lengden. Eller er det omvendt tru, du ser hva jeg mener på bildet.

Overlapp begge deigene. Bruk en kjevle, så de sitter fast i hverandre. Eller press ned med fingrene.

Kutt til så det blir rette kanter om det er nødvendig.

Smør sjokoladepålegg på den ene delen uten sjokolade. Du kan ha på nøtter om du ønsker også, det gjør ikke jeg.

Kutt små kutt i den brune deigen. Dere ser hvordan på bildet.

Rull sammen til en pølse. Begynn fra den siden med lys deig. Kuttene i den brune deigen, skal vende opp.


Ha den i en smurt springform. Bruk gjerne bakepapir i bunnen. Denne formen er 27 cm.

La etterheve i ca. 20 minutter

Pensle med egg og dryss på litt sesamfrø

Stekes på 200 grader i ca. 25-27 minutter. Midt i ovnen.

Avkjøl litt på rist før den tas ut av formen.

Da er det bare å nyte

4 kommentarer

4 thoughts on “Sjokoladehestesko

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *