Potetmos er et godt tilbehør til mange retter. Og den er best når du lager den selv. Jeg liker også at man skal kjenne på konsistensen at den er hjemmelaget. Så helt most vil jeg ikke ha den. Du kan bruke de potetene du ønsker. Bruker du mandel, trenger du nok litt fler en 8-10. Og bruker du søtpotet, holder det ofte med 2-3 stykker. Det står 1-2 dl melk i oppskriften. Du må bestemme selv hvor tykk eller tynn du ønsker den.
Du trenger
8-10 poteter (best med melne poteter)
1 ss smør
ca. 1-2 dl melk eller fløte
0.5 dl gressløk
Vegeta eller salt
pepper
Muskat
Slik gjør du
Skrell poteten og del den opp i mindre biter. Kok poteten mør.
Sil av vannet og mos potetene.
Tilsett smør og varm melk/fløte. Mos godt sammen. Det skal være litt klumper, ikke helt glatt. Helst ikke bruke stavmikser. Blir fort limaktig. Blir den litt tykk, tilsett litt mer melk eller fløte.
Smak til med krydder og tilsett gressløk.
Da er det bare å servere
2 kommentarer
Den ser tørr ut
Derfor det står i oppskriften at du kan ha i mer melk om du syns den er tykk😀