En enkel og god hverdagsmiddag. Wienerpølser, hjemmelaget potetmos, løkmarmelade og bbq-saus.
Oppskrift på denne bbq-sausen finner du HER
Løkmarmelade løfter pølsemiddagen til et nytt nivå. Du kan både bruke gul løk eller rødløk. Lag gjerne dobbel oppskrift. Resten har du på et glass i kjøleskapet. Den holder ganske mange uker. Og er god kald på brødskiven også.
Du trenger
(til 4 personer)
1 pakke wienerpølser (12 stk)
Bbq-saus
Salat om du ønsker
Løkmarmelade
3 løk (rød, gul, sjalottløk eller en blanding av alle)
1 ss smør/olje
2 ss rødvinseddik eller bringebæreddik
1 ss sukker (helst brun)
Salt og pepper
Potetmos
8-10 poteter (best med melne poteter)
1 ss smør/Melange
ca. 2 dl melk
1 ts salt
0.5 ts pepper
1 ts Muskat
Slik gjør du
Løkmarmelade
Skjær løken i tynne skiver
Stek i smør eller olje på svak/middels varme til de er myke og har fått farge – ca 20 minutter
Tilsett sukker (gjerne brunt) og la det surre med i 4-5 minutter før du tilsetter eddiken
La det surre videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. (jeg bruker ca. 0.5 ts av salt og 0.25 ts pepper)
Potetmos
Skrell og kutt poteten i mindre biter. Kokes møre i lettsaltet vann.
Sil av vannet og mos potetene.
Tilsett melk, smør og krydder. Rør om og smak om du trenger mer krydder.
Pølsene har jeg stekt i panna, men du kan trekke de om du ønsker.
Da er det bare å servere
Herlig, enkel,god mat 😊
Dette ser godt ut, men jeg lurer på om denne løkmarmeladen er holdbar i kjøleskapet? Evt hvor lenge?
I noen oppskrifter står det opp til 3 måneder, men jeg er ikke enig. Jeg sier 1 måned.