Pølser, potetmos og løkmarmelade

Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Middag, Oppskrifter


En enkel og god hverdagsmiddag. Wienerpølser, hjemmelaget potetmos, løkmarmelade og bbq-saus.
Oppskrift på denne bbq-sausen finner du HER

Løkmarmelade løfter pølsemiddagen til et nytt nivå. Du kan både bruke gul løk eller rødløk. Lag gjerne dobbel oppskrift. Resten har du på et glass i kjøleskapet. Den holder ganske mange uker. Og er god kald på brødskiven også.

Du trenger

(til 4 personer)

1 pakke wienerpølser (12 stk)

Bbq-saus

Salat om du ønsker

Løkmarmelade

3 løk (rød, gul, sjalottløk eller en blanding av alle)
1 ss smør/olje
2 ss rødvinseddik eller bringebæreddik
1 ss sukker (helst brun)
Salt og pepper

 

Potetmos

8-10 poteter (best med melne poteter)

1 ss smør/Melange

ca. 2 dl melk

1 ts salt

0.5 ts pepper

1 ts Muskat

Slik gjør du

Løkmarmelade

Skjær løken i tynne skiver

Stek i smør eller olje på svak/middels varme til de er myke og har fått farge – ca 20 minutter

Tilsett sukker (gjerne brunt) og la det surre med i 4-5 minutter før du tilsetter eddiken

La det surre videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. (jeg bruker ca. 0.5 ts av salt og 0.25 ts pepper)

 

Potetmos

Skrell og kutt poteten i mindre biter. Kokes møre i lettsaltet vann.

Sil av vannet og mos potetene.

Tilsett melk, smør og krydder. Rør om og smak om du trenger mer krydder.

Pølsene har jeg stekt i panna, men du kan trekke de om du ønsker.

Da er det bare å servere

3 kommentarer

3 thoughts on “Pølser, potetmos og løkmarmelade

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *