Porchetta er god mat, men lager det som regel bare en gang i året. Porchetta er en italiensk ribberull. Hver gang jeg lager denne, så prøver jeg et nytt fyll og krydder. Vanligvis har man også i salvie og fennikelfrø, men personlig syns jeg ikke så mye om det. Så jeg gjør det på den enkle måten, uten for mye dilldall her. Jeg vil ikke at krydder skal overdøve smaken av kjøttet.

Hva du vil servere til, er jo litt opp til deg. Jeg gjør det enkelt her. Rødkål, poteter og brunsaus. Da er jeg fornøyd.

Her bruker jeg en FP tynnribbe på 2.6 kg. Noe som burde holde til 8 personer. Denne ribben er ferdig rutet og krydret. Så jeg hopper over ruting, og bruker litt mindre salt og pepper inni.

Du trenger

(6-8 personer)

1 tynnribbe 2-2.6 kg

1 bunt fersk timian

0.5 bunt persille

2 fedd hvitløk

Salt

Pepper

Slik gjør du

Forvarm stekeovn til 150 °C.

Bruk en skarp, spiss kniv og skjær tynne striper gjennom svoren, og litt ned i fettet. Ikke skjær helt igjennom til kjøttet.

Skjær ut bena på undersiden av ribben. Skjær langs begge sidene av bena, skjær så under, og vipp dem ut.

Lag fyll. Bland finhakket persille, timian og hvitløk i en bolle.

Del ribben i tre lag, som henger sammen. Legg stykket med svorsiden ned. Gni ribben inn med salt og pepper og fordel fyllet utover kjøttet.

Rull sammen ribben. Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at svoren kommer ytterst. Surr ribberullen med bomullstråd. Du kan kutte endene så de blir rette og fine, men det er litt sløsing syns jeg. Litt skavanker tåler mann. Kan kutte det rett før du serverer.

Smør en ildfast form med olje, legg i ribberullen. Stek ribberullen i stekeovnen til kjernetemperaturen er på 70 °C, ca. 2 timer.

Sett så opp temperaturen til 230 °C slik at svoren blir ekstra sprø. Følg med hele tiden slik at den ikke blir brent. Tar alt fra 10-20 minutter.

La ribberullen hvile i 15-20 minutter før du skjærer den i skiver. Husk å klippe av tråden.

Da er det bare å servere

13 kommentarer

13 thoughts on “Porchetta

  1. Åh det er virkelig snadder!Smakte det første gang i forfjor.Hadde ingenting ved siden av.Blir spennende når jeg har en arm som krangler og kjæresten min går med høyre arm i fatle etter et arbeidsuhell 30/10 Iår.

  2. oi gode gud dette ser bare helt nydlig ut Tom. dette har jeg hatt lyst til og prøve, siden hellstrøm og Truls Svensen lagde det , 😀 men har ikke turt og prøvd det enda🙈🙈😀

    1. De lagde en med litt mer krydder i. Det ødelegger mye smak syns jeg. Enkelt er tingen😊

  3. Ser veldig godt ut! Husker ikke om jeg har smakt det før. Må være lenge siden i såfall!

  4. Er enig, det enkle er det beste..fennikel osv er ikke noe for meg…salt,pepper,persille ig litt chili..kunne nok smake👍👍🇮🇹🇮🇹

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *