Rødvinsalt – så genialt og så godt –

Categories Oppskrifter, Urter og krydder

Smakstilsetning til salt finnes det utallige varianter av. Urter er jo det mest vanlige, men har du prøvd rødvin? Det burde du. Saltet får en fantastisk smak og du bruker det akkurat på den samme maten du ville brukt vanlig salt på. Og den nydelige fargen saltet får. Her skal jeg vise deg hvordan du gjør det.

Du trenger

400 gram havsalt

1.2 dl rødvin

Slik gjør du det

Ha saltet i en bolle og hell på rødvin. Jeg har brukt rød hyggevin denne gangen. Men du kan selvfølgelig bruke den vinen du ønsker.

La salt og vin stå i 60 minutter.

Sil vekk vinen. Jeg bruker sil og ett kaffefilter for å få med meg småpartikler av saltet også.

Ha saltet på et stekebrett med bakepapir

La saltet lufttørke på benken, dette tar noen timer.

Oppbevares tørt som du gjør med vanlig salt. Du kan ev. knuse det finere om du ønsker det. Jeg har det i krydderkvern på spisebordet, så jeg beholder det litt grovt.

4 kommentarer

4 thoughts on “Rødvinsalt – så genialt og så godt –

  1. Gøy.Har laget nå, 1 med grovt havsalt og 1 med Maldon salt. Min erfaring er at Maldonsaltet tar til seg mer av vinen og får derfor dypere farge. ( Brukte samme vin, en Valpolicella Ripasso) Lukter nydelig, ser fantastisk ut og smaker mest salt 😆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *