Smakstilsetning til salt finnes det utallige varianter av. Urter er jo det mest vanlige, men har du prøvd rødvin? Det burde du. Saltet får en fantastisk smak og du bruker det akkurat på den samme maten du ville brukt vanlig salt på. Og den nydelige fargen saltet får. Her skal jeg vise deg hvordan du gjør det.
Du trenger
400 gram havsalt
1.2 dl rødvin
Slik gjør du det
Ha saltet i en bolle og hell på rødvin. Jeg har brukt rød hyggevin denne gangen. Men du kan selvfølgelig bruke den vinen du ønsker.
La salt og vin stå i 60 minutter.
Sil vekk vinen. Jeg bruker sil og ett kaffefilter for å få med meg småpartikler av saltet også.
Ha saltet på et stekebrett med bakepapir
La saltet lufttørke på benken, dette tar noen timer.
Oppbevares tørt som du gjør med vanlig salt. Du kan ev. knuse det finere om du ønsker det. Jeg har det i krydderkvern på spisebordet, så jeg beholder det litt grovt.
4 kommentarer
Dette var smart
dette ser rart ut, men sikkert kjempe godt, kan en bruke det i gryter og som tilsetting på biff,koteletter etc.
Gøy.Har laget nå, 1 med grovt havsalt og 1 med Maldon salt. Min erfaring er at Maldonsaltet tar til seg mer av vinen og får derfor dypere farge. ( Brukte samme vin, en Valpolicella Ripasso) Lukter nydelig, ser fantastisk ut og smaker mest salt 😆
Dette må jeg prøve. Så nydelig farge.