Urtesalt
Lag urtesalt og eventuelt gi det bort i et fint oppbevaringsglass. Eller bruk det selv til å smaksette maten din. Her kan man sette sitt preg på saltet etter eget ønske og preferanser.
Ingredienser
flaksalt/havsalt
friske urter
krydder
Slik gjør du
Bruk flaksalt/grovsalt som utgangspunkt og tilsett friske urter etter smak. Jeg har brukt timian, basilikum, hvitløk og chiliflakes i dette urtesaltet.
Knus ingrediensene sammen i en morter eller bruk en liten hurtigmikser. Knus det så fint du vil ha det. Jeg har det litt grovere her, for jeg skal ha det i en krydderkvern på spisebordet.
Hell saltet utover et stykke bakepapir eller en stor tallerken, og la det lufttørke før det tørre saltet fylles over på glass eller lignende.
Saltet har lang holdbarhet hvis det oppbevares mørkt og tørt, men litt av friskheten vil gradvis forsvinne.
4 kommentarer
hjemmelaget urtesalt er best ,jeg har egne urter i hagen og har laget urtesalt selv dei siste 2 årene
Ja, det blir så mye bedre når du lager det selv. Vi dyrker urter og grønnsaker selv så vi har gjennom vinteren. Så vi er litt heldig der😋
Du har regelrett ei jordnær side – som flesteparten har – ikke minst- RÅD og LYST til å følge. Tusen takk for at du står på!
Nam!