Rørt jordbærsyltetøy uten koking har en friskere smak enn kokt. Du kan også bruke samme oppskrift for å lage syltetøy av andre bær, som blåbær og bringebær. For mer smak kan du tilsette krydder som kanel, allehånde, kardemomme, vanilje, anis, fennikelfrø eller ingefær. Eller litt finhakket rød chili for ekstra kick.

Ingredienser

400 g friske jordbær

125 g sukker (mindre om du ønsker)

Ev. Frysepulver

Slik gjør du

Rens jordbærene.


Kjør halvparten til purè med en stavmikser sammen med sukkeret.
Kutt resten av jordbærene i litt grovere biter og rør bitene inn i jordbærpurèen. Dersom du vil fryse ned jordbærsyltetøyet kan du ha i litt frysepulver nå.
Oppbevar syltetøyet i kjøleskap, da holder det seg i 3-4 dager.
Vi pakker i små plastbeger, og fryser de.
11 kommentarer

11 thoughts on “Rørte jordbær

  1. Lenge siden jeg har spist hjemmelaget syltetøy av noe slag. Etter mamma døde blir det kun hvis søsteren min lager. Jeg lager ikke særlig sånt selv. Ser veldig godt ut da 🙂

  2. Lagde rørt jordbærsyltetøy med frysepulver i går. Men det er så rennende, smaker godt. Hva kan man gjøre for å gjøre det mer fast for å si det slik?

  3. prøvde å ha i chiafrø istedet for frysepulver, gir ingen smak vart veldig godt, brukte ca 5 ss frø, på 2 kg bær d var litt lite skal ha i mer neste gang.

    1. Chiafrø er supert👍De både tykner frysetøyet og gjør det sunnere🤗Jeg bruker både chia og litt Jam, men skal heller prøve med dobbel dose chia.

  4. Har rørt flere slags bær på denne måten i mange år, men presser i tillegg i noen dråper sitronsaft. Det tilfører en fin friskhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *