Röstiepoteter er et nydelig tilbehør til stekt kjøtt og fisk. Putter du inn litt gulrot og urter, får du en mer fargerik röstiepotet. Jeg syns det er best og bruke kun rå poteter. Noen blander 50/50 kokte og rå.

Du trenger:

  • 6-7 kokefaste poteter
  • 1 gulrot
  • 0.5 løk
  • Litt friske urter som basilikum eller gressløk
  • 1 ts Salt eller 1 ss vegeta
  • 1 ts Pepper

Fremgangsmåte

Skrell og riv poteter og grønnsaker grovt.

Klem vannet godt ut med et kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle.

Bland i salt, pepper, løk og urter.

Stek röstien i porsjonsstørrelser, et par spiseskjeer røre pr rösti, ca. 5 minutter på hver side.

Röstien kan også stekes som en hel kake i panna, snu den ved hjelp av et lokk.

8 kommentarer

8 thoughts on “Röstiepoteter

    1. Den er gammel, men du får kjøpt nye. Clas O har. Eller du kan søke på rivjern med sveiv. Så får du opp noen forskjellige

    1. Er stivelsen i poteten som skal holde de sammen. Har prøvd med egg i også, ble feil smak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *