Rundstykker passer perfekt til frokost, lunsj eller i nistepakken. Her får du en deig som er god å jobbe med, og rundstykker som blir luftige. Disse passer også veldig godt som tilbehør til gryter o.l
Ingredienser (23-25 stk)
Rundstykker
4 dl lettmelk
3 dl vann
1 pose tørrgjær
550 g sammalt rug, grov
550 g hvetemel
1,5 ts salt
2 ss olivenolje eller raps om du ønsker
2 ss sesamfrø
Til pensling
1 stk egg (kan bruke vann om du ønsker)
Sesamfrø
Slik gjør du:
Varm opp vann og melk til det er fingervarmt.
Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Tilsett melk, vann og oljen i melblandingen imens du elter deigen. Jeg elter deigen i 10-15 minutter med en kjøkkenmaskin. Så må du ALLTID huske. Med gjærdeig er det alltid en sjanse for at du må tilsette noen gram mel til. Det ser du underveis i eltingen
La deigen heve i ca. 30 minutter. Dekk til med plastfolie og et kjøkkenhåndkle.
Kna deigen godt på kjøkkenbenken. Rull en pølse og del opp i emner. 70-80 gram per emne.
Rull ut små rundstykker, legg dem på et bakebrett. Dekk brettet med plastfolie og la stå et lunt sted til heving i ca 45 minutter.
Steking: Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og dryss over sesamfrø. Stek på 220 grader i ca 13-15 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Steker midt i ovn og over/undervarme.
Avkjøl på rist
1 kommentar
ser veldig gode ut, skal prøve dem ut på lørdag😀😀