Saftig svineknoke i leirgryte/rômertopf

Categories Glutenfri, Gryter, Middag, Svin

Svineknoker både koker og langtidssteker jeg. Uansett hvilken metode man bruker, er dette nydelig mat.
I linkene under her finner du andre av mine oppskrifter på langtidsstekte knoker:https://tomsmatprat.blogg.no/langtidsstekte-svineknoker-med-rotmos.html

https://tomsmatprat.blogg.no/langtidsstekte-svineknoker-5-timer.html

Til langtidsteking passer det best med røkte, men disse lettsalta var utrolig god i leirgryte også. Jeg serverer knoken her med hjemmelaget surkål. Link til den oppskriften finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/hjemmelaget-surkal-med-eplecidereddik.html

Vi var kun to til middag, så jeg bruker kun 1 knoke. Det holder til 2 personer.

Jeg kutter først opp 2 gulrot, 200 gram sellerirot, 1 liten persillerot, litt purreløk og 1 løk som jeg har i leirgryten. Så legger jeg i knoken.

Jeg fyller opp 0.5 liter kraft. Jeg bruker 1 grønnsaksbuljongterninger til 0.5 liter vann. Kraften skal brukes til saus.

Leirgryten settes inn i kald ovn. Setter ovnen på 200 grader. Og den får steke i 2.5 timer. Ta gjerne av lokket de siste 10-15 minuttene for en finere farge på knoken. Samtidig tar jeg av litt av kraften. Den har jeg i en liten kasserolle.

Kokes opp og jevnes med maizena og vann. Smaker til med litt fløte. Trenger den mer salt eller pepper, tilsetter du det etter eget ønske. Ha oppi litt gressløk.

Knoken serveres med surkål, grønnsaker fra gryta, nydelig saus og kokte poteter.

14 kommentarer

14 thoughts on “Saftig svineknoke i leirgryte/rômertopf

  1. Tips: Hvis man ikke har sånne gryter,så går det fint å bruke en stor stekepose : alt i posen,knyt med hyssing og rett i langpanne eller en stor kakeform.

  2. Da har jeg laget meg søndagsmiddag etter denneoppskriften, og himmel så godt d var 👍😀
    Skal tro om jeg kan fryse sausen ?
    Har ihvertfall middag i morgen og.
    Nydelig mandelpotet og hjemmelaget surkål ved siden av kjøtt og grønnsaker.
    Tusen takk for alle oppskrifter. Mange blir prøvd etterhvert 🌺😀

  3. da er en ny oppskrift notert fra tom’s matprat langtidseffekter svineknoke. denne retten skal jeg gjøre de nærmeste dagene håper den blir like god 😀👍tusen takk Tom for fine gode mat og bakeverk, digger det og deg👍😀🇧🇻🇧🇻🇧🇻

  4. Heldige er vi som har en rømertopf liggende fra 70-80-tallet. Bruker den faktisk ofte, og skal virkelig prøve denne oppskriften. Men husk å legge formen i vann en halv times tid før du legger i ingrediensene.

  5. Takk for tips! Fant nylig en sånn gryte på gjenbruksbutikken, og skal prøve dette snart. Så veldig godt ut.

  6. Denne skal prøves i slow cooker/crockpot. Det geniale med den er at selv etter 7-8 timer er det fortsatt tyggemotstand i grønnsakene, og potetene blir perfekt kokte.

    1. Tenkte jeg skulle teste det jeg også😊Bare brukt storfe i den før…ikke så mye brukt enda😂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *