Sambal Oelek – sterk chilipasta med hvitløk

Categories Middagstilbehør, Oppskrifter, Urter og krydder

Lag et glass med brennende chilipaste! Bruk den på pølser, fisk, sauser, gryter, reker eller brødskiva om du vil. Originalt skal det ikke være hvitløk i denne, men vi er glad i hvitløk her i huset. Så det velger du selv.

(Jeg har kun lagd halve oppskriften på bildene.)

Du trenger:

  • 200 g rød chili- små
  • 3 fedd hvitløk
  • dl vann
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss Raps olje
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

Fjern stilkene fra chiliene og kast de. Grovhakk chiliene – bruk hansker for å beskytte hendene. Eller bruk en saks.

Legg de i en kjele med vannet og kok opp. Reduser varmen, og la det trekke i 15 min.

Hell chilien og vannet i en kjøkkenmaskin eller blender og tilsett sukker, vineddik, olje, hvitløk og salt. Kjør blandingen til den er finhakket.

Hell straks over i et rent, varmt glass og forsegl godt. La det avkjøles.

Holdbarhet er 1 mnd i kjøleskap

Har du prøvd chiliolje? Link til oppskrift finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/hjemmelaget-chiliolje.html
0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *