Sitronkylling er kjempegodt enten du bruker filet, lår eller kyllingklubber. Her bruker jeg 20 kyllingklubber. Disse har jeg marinert i Ølkrydder Bbq-Rub. Sitron og honning. De ble marinert i 5 timer.
Du kan lese mer om dette krydderet HER
Du kan bruke salt og sitronpepper istedenfor. Gni kyllingen godt inn. Legg kyllingen i en pose i kjøleskapet. Minimum 2 timer
Du trenger
(til 4 personer)
20 Kyllingklubber + krydder
2 dl fløte
2 dl kylling eller grønnsakskraft
1 sitron
1 stk løk
1 fedd hvitløk
3 vårløk
0.5 stk chili
Frisk salvie
Slik gjør du
Gni kyllingen inn med krydder. Legg i en pose i kjøleskapet, minimum 2 timer
Kutt opp løk, vårløk, chili og hvitløk
Finn fram en ildfastform
Bland grønnsaker og kyllingen i formen
Bland fløte og kraft sammen. Og hell i formen.
Del sitron i skiver og plasser i formen
Ha over litt finhakket salvie
Stekes på 180 grader i 40 minutter. La stå å hvile 10 minutter før servering.
Dryss gjerne over noe grønt før servering. Server sitronkylling med ris og salat
Jeg er veldig svakt for kylling, må anbefale for søsteren min at hun lager den når jeg er der 😁
😂😂😂
Det var en aldeles nydelig rett. Den skal lages flere ganger i sommer også. Fin for det er mat til mange.
Så bra😀