Sjokoladekake i appelsin

Categories Dessert, Oppskrifter, Påske

Istedenfor å lage sjokoladekake i langpanne så kan du lage den i appelsiner. Passer like fint ellers i året som til påske. Denne kan du også lage på bål. Pakk inn halvfulle appelsiner i alu.folie. Du må ha en liten åpning på toppen for luft og så at kaken får hevet seg.

Jeg bruker en langpanne oppskrift, bare justerer den etter hvor mange appelsiner jeg skal lage.

Du trenger til kaken:

  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 1 beger lettrømme eller kefir
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt.

Del appelsiner i to og ta ut innmaten.

Fyll appelsinene halvfulle med kakedeigen

Ha appelsinene i en ildfastform eller noe lignende. Det er viktig at de står rett.

Stek appelsin med kake på 180 °C i 30-40 minutter på nederste rille i ovnen. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist.

Så kan du pynte de litt før du serverer de. Du kan lage glasur, du kan smelte sjokolade, du kan stikke inn kvikk lunsj staver. Her er det helt opp til den enkelte hvordan du vil pynte de. Du kan også lage noe av appelsin innmaten å servere sammen med kaken. Helt opp til deg. Jeg har lagd en liten smørkrem med sjokolade og appelsinsaft

Stakk ned en kvikk lunsj stav, hadde kremen i en sprøytepose og danderte litt rundt. Hakket opp litt kvikk lunsj som jeg strødde over. Hadde på litt sjokoladesaus og et lite blad fra sitronmelisse. Overkill tenker du, nam tenker jeg.

Da er det bare å servere å kose seg.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *