Syltede fargerike grønnsaker
Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Grønnsaker, Middagstilbehør, Oppskrifter, Sylting, safting og hermetiseringSylta grønnsaker er fantastisk godt. Jeg bruker det som tilbehør til grillmat, fisk, hamburger og kylling. Dette er en syrlig syltelake. Jeg har også en oppskrift på salt syltelake, som er utrolig god. Oppskriften finner du HER
Du trenger
1 rødløk
Ca. 0.5 stk agurk
1 stk gul paprika
1 gulrot
1 dl eplecidereddik
2 dl sukker
3 dl vann
Slik gjør du
Kutt opp alle grønnsaker i tynne strimler
Ha grønnsakene på et rent glass (dette er en liters glass)
Kok opp eddik, sukker og vann til sukkeret har løst seg opp.
Hell laken over på glassa
Sett på lokk og la de stå 1 time på benken før du setter de kaldt.
Burde stå over natta før du spiser
Disse varer ganske lenge om de står kaldt. Minuset er at de mister farge etter ei stund. Derfor lager jeg ikke opp kjempemye i slengen.
Ser nydelig ut med dei friske fargane! Kan eg bruke kvitvinseddik eller vanlig 7% eddik i staden for eplesidereddik?
Ja da, bruk den eddiken du ønsker. Bare ikke over 7%
Dette så godt ut, og dette må prøves ut
har akkurat laget denne no,og blir så imponert når dere kokker kutter grønnsaker i staver,det blir jo så lekkert 👍,føler meg ganske flink med kniven,til jeg ser ditt resultat,imponerende, forstår jo at dette er et fag og trening gjennom flere år👏👏👍😊
kan jeg bruke andre typer grønnsaker også?
evt. hvilke.
Du kan bruke de grønnsaker du ønsker. Bare ikke bruk store biter. Du skal jo ha det som tilbehør😀
dette gjorde jeg i fjor od det er utrolig godt til stekt mat👍🌞🌞 og ikke minst til grillmat, tusen takk for god oppskrift Tom👍
dette laget jeg i fjor da hadde jeg mengder av agurk flere typer paprika og det er utrolig deilig til kjøtt og grillmat, litt trist at man min ikke liker det syrlige,så det blir mye til meg😀
Takk dette så godt ut. Lagde syltet rødløk i går, men nå må jeg bare gå på kjøkkenet og lage dette også. Gleder meg til å smake resultatet
Har du et godt tips til hvordan du får kuttet i så fine staver😊
Det er øvelse øvelse og øvelse😂Det måtte vi kunne i blinde da vi var lærlinger. Finnes jo noen duppeditter man kan kjøpe, som kutter de slik. Jeg har også en slik innstilling på mandolin fra Clas O. Aldri brukt den da😂
dette laget jeg i fjor med paprika rødløk og agurk, jeg har brukt det til stekt mat, karbonader,biff koteletter etc. men da kutter jeg ut tyttebær syltetøy, bruker det også på brødskiva med hjemlaget leverpostei til min mann, jeg bruker kjøpe leverpostei grov men det smaker super godt
mine er laget i fjord høst, men de er enda lekre i fargen👍👍
Jeg kan bruker sukrin,kokos sukket eller honning? Istiden før sukker?
Sukrin går i hvert fall fint😊
Lagde noe pickels for en stund siden med bl.a. ananas. Nå finner jeg ikke oppskriften igjen. (Sånn går det når man ikke lagrer oppskrifter man finner med det samme 😉 Hva gjør jeg? Har du oppskrifter på sylta grønnsaker kombinert med ananas? Den var veldig god.
Kokende lake over grønnsakene? Og glasset sprekker ikke.