Syltet reddik er et godt tilbehør til både kjøtt og fisk. Og tilsetter du noen flere smaker blir det ennå bedre. Alltid kjekt med syltet grønnsaker på lur.

Du trenger

(dette er til et 5 dl Norgesglass)

125 gram reddik

0.25 stk rødløk

en liten bunte gressløk (kan bruke andre urter)

0.5 stk chili

0.5 dl eplecider eddik

1 dl sukker

1.5 dl vann

0.25 ts salt

Jeg har også kuttet 2 reddik i båter, dette er valgfritt

Slik gjør du det

Bland sammen eddik, vann, salt og sukker. Kok opp slik at sukker og salt løses opp. La laken avkjøle seg litt på benken.

Kutt opp reddik i tynne skiver. Kutt også opp de andre grønnsakene.

Ha grønnsakene på et rent og sterilisert glass

Hell over laken og skru på lokk.

Oppbevares kaldt fram til bruk

4 kommentarer

4 thoughts on “Syltet reddik

  1. Hvor lang holdbarhet er det på dette hvis det står kaldt? Liker å oppbevare frukt og grønnsaker på andre måter enn fryser. Har kjøla full av hjemmelaget syltetøy og noe av det har sikkert stått i flere år, da jeg liker å lage syltetøy 😂er det også andre måter å hermetisere kjøttbit grønnsaker uten eddik?😊

    1. Redikk kan stå i mange måneder. Mister litt farge er det eneste. Kjøtt prøver jeg også å lære, kan ikke så mye om det.

      Eddiklake, sukkerlake eller saltlake kan brukes til grønnsaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *