Syltet reddik er et godt tilbehør til både kjøtt og fisk. Og tilsetter du noen flere smaker blir det ennå bedre. Alltid kjekt med syltet grønnsaker på lur.
Du trenger
(dette er til et 5 dl Norgesglass)
125 gram reddik
0.25 stk rødløk
en liten bunte gressløk (kan bruke andre urter)
0.5 stk chili
0.5 dl eplecider eddik
1 dl sukker
1.5 dl vann
0.25 ts salt
Jeg har også kuttet 2 reddik i båter, dette er valgfritt
Slik gjør du det
Bland sammen eddik, vann, salt og sukker. Kok opp slik at sukker og salt løses opp. La laken avkjøle seg litt på benken.
Kutt opp reddik i tynne skiver. Kutt også opp de andre grønnsakene.
Ha grønnsakene på et rent og sterilisert glass
Hell over laken og skru på lokk.
Oppbevares kaldt fram til bruk
8 kommentarer
Hvor lang holdbarhet er det på dette hvis det står kaldt? Liker å oppbevare frukt og grønnsaker på andre måter enn fryser. Har kjøla full av hjemmelaget syltetøy og noe av det har sikkert stått i flere år, da jeg liker å lage syltetøy 😂er det også andre måter å hermetisere kjøttbit grønnsaker uten eddik?😊
Redikk kan stå i mange måneder. Mister litt farge er det eneste. Kjøtt prøver jeg også å lære, kan ikke så mye om det.
Eddiklake, sukkerlake eller saltlake kan brukes til grønnsaker.
Hva betyr 0,25 stk reddik?
Det står 0.25 rødløk. Altså en kvart😀
dette har aldri vært imine tanker, så nå skal dette gjøres og sette noen glass i kjøla, er så glad du legger ut oppskrifter på godsaker som aldri har vært i mine tanker 👍🏻😀
Er derfor jeg er her🥰
Spennende!
Har du forsøkt om fargen holder seg bedre med litt sitron i laken?
Nei, det må jeg teste ut neste gang😊