Torsk bakt i ovnen er noe av det enkleste du kan lage. Du kan bruke de grønnsaker du ønsker i denne. Om du bruker gulrot, broccoli etc, kok de et par minutter på forhånd. Jeg bruker kun forskjellig løk i denne. Torsken er filet fra FirstPrice

Du trenger:

(til 4 personer)

800 gram torskefilet i porsjonstykker

1 løk

3 stilker vårløk

1 dl gressløk

1 pakke fløte (3 dl)

Salt

pepper

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader

Fordel torskebitene i en ildfastform

Ha på litt salt og pepper

Ha over all løken

Hell over fløten

Stekes midt i ovn, ca 15 minutter

Serveres med kokte poteter

30 kommentarer

30 thoughts on “Torsk i ovn

  1. Å ser så godt ut , elsker fisk men tåler ikke hverken fløte eller melk 😢 Har sett etter en enkel fiskemiddag uten melk / fløte .

        1. Jeg fikk en mld fra noen. Han skrev:hei, ser det er ei som komenterer under firstprice torske formen din at hun ikke tåler verken fløte eller melk, enkel løsning er å bruke gyr erstatnings fløte på kiwi, minst like god, de har å melkefri ost som du kan bruke oppå. bare ett tips

          1. Den erstatningen heter Gryr, matfløyel. Basert på kokos og raps. Jeg bruker den ofte istedetfor fløte. Ellers er det veldig godt med urter , el type Provencekrydder i denne retten. Et par brødskiver kuttet i terninger og litt revet ost/parmesanost som topping blir himmelsk. Det går også an å tilsette noen klatter smør/margarin istedetfor fløte.

  2. Mamma lager noe lignende med hakkede tomater på boks istedenfor fløte. Anbefaler da litt smør eller olivenolje på toppen for mer fylde.

  3. Gleder meg til i morgen, har alle ingrediensene i hus.
    Du viser så mye gode middagsretter. Tusen takk.

  4. Takk for alle gode oppskrifter Tom – gleder meg skikkelig til boka kommer. Var ute og fisket torsk i går, så takk for tipset med denne retten. Ser enkelt og veldig godt ut.

  5. Tusen takk for tipset Tom – den må jeg prøve 🙂
    kan jeg bruke frosne grønnsaker som kokes litt på forhånd ?

  6. Hadde denne til middag i dag. Smakte aldeles nydelig og kommer til å bruke den flere ganger.Tusen takk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *