Tyttebærlikør

Categories Drikke, Mat fra naturen
I Sibir og Fjern østen regnes tyttebær som helbredende, de brukes til å gjenopprette styrke, behandle forkjølelse og noen smittsomme sykdommer. Tyttebærlikør bevarer de gunstige egenskapene til bærene i ekstraktet, i tillegg er det en deilig alkoholholdig drikk med en karakteristisk aroma.
For å tilberede hjemmelaget tyttebærlikør trenger du modne friske eller frosne (for-tine) bær uten tegn til råte og mugg. Det anbefales å behandle ferske tyttebær på samlingsdagen slik at drikken viser seg å være mer aromatisk. Alkoholbase – vodka, fortynnet alkohol, billig konjakk.
Jeg bruker her 60% sprit
Kokkefruen var på en liten bærtur i dag. Fikk plukket 1.6 kg på kort tid. Må plukke litt mer utover uka. Siden jeg lagde denne nå, har den jo ikke fått den fine røde fargen ennå.

Tyttebærlikør.

250 gram tyttebær. 4.5 dl ca.
6 dl brennevin.
3 dl sukker.

Slik gjør du:

Legg bær og brennevin i et tett glass.
Snu glasset noen ganger hver uke. Sil av væsken etter 2 uker. Tilsett så sukker. Likøren må lagres minst 3 måneder.
Fargen blir rød, smaken bittersøt med tyttebær aroma.
Så er det klart til servering.
21 kommentarer

21 thoughts on “Tyttebærlikør

  1. Dette prøvde jeg for ca 10 år siden Nydelig farge og duft. La ved en vaniljestang også. Men vet du hva, det smaker god gammeldags hostesaft Gjør seg godt på Holmegaards Juleflaske da.

    1. Gleder meg til jul😀Må finne noen fine flasker til alle 5 likøren som står å koser seg☺️

      1. Nå hadde ikke jeg noe vaniljestang i tyttebæra. Men om du vil bruke det, så ha det med bær og sprit. Altså før siling

  2. Har du prøvd å lage likør av svartsurbær (aronibær)? Samme fremgangsmåte som de andre bærlikørene. Blir alldeles nydelig.
    Smaker ikke så søtt som vanlig likør.Har 4-5busker i hagen,men får plukke av venners busker også,for blir nydelig gele også. Dessuten er
    bærene proppfulle av antioksidanter,så godt for helsa……

  3. Jeg har laget likør i mange år. Rips og Cognac er kjempegodt. Rabarbra og jordbær sammen også. Har også puffet opp med litt chili i.

  4. Da du har sult væsken og skal ha i sukkeret, kastes bæra da? I motsetning til kirsebærlikør hvor bæra er på glasset under hele prosessen.

    1. Jeg fyller en billig rødvin på bær. Lar stå i tre dager, og siler av. Fattigmannscherry får du da😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *