Reklame | Bakeren og kokken

Lyst på ekstra smakfulle og fyldige risboller? Hemmeligheten er å erstatte noe av delfiafettet med smør/Melange, og tilsette litt Shannon’s eller Baileys. Jeg har også hørt at både whiskey og cognac er godt i denne, men ikke prøvd de selv.

Du kan si at dette er risboller for voksne, men det vil nok ikke være mye alkohol igjen i blandingen. Så er nok ikke noe i veien for at også barn kan spise disse.

Ingredienser

150 g delfiafett

100 g smør eller Melange

100 g mørk kokesjokolade, grovhakket

100 g melkesjokolade eller lys kokesjokolade, grovhakket

2 egg

2 dl sukker

3 ss sterk kaffe eller shannon’s/baileys

120 g puffet ris

Slik gjør du

Smelt delfiafett og smør/Melange på medium varme i en kjele. Fjern kjelen fra platen og tilsett sjokoladen, og rør til alt er smeltet sammen. Rør inn kaffe eller shannon’s/baileys.

Avkjøl til blandingen er litt varmere enn romtemperatur.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn sjokoladeblandingen. Bland forsiktig inn den puffede risen med en slikkepott.

Bollene blir best hvis du ikke tilsetter for mye ris i sjokoladen. For mye ris gjør bollene tørrere.

Ha blandingen i muffinsformer eller du kan forme baller og ha rett på bakepapir. La bollene stivne helt før du plasserer dem i en tett kakeboks.

Trenger du kakebokser til jul? Bakeren og kokken har noen fine bokser. Kjøp de HER

31 kommentarer

31 thoughts on “Verdens beste risboller

  1. Pappa brukte å riste risen litt i ovnen først også han. Ble ekstra crunchy. Har du prøvd med noe annet spirituelt også? Hva med whisky?

  2. Du sier smør, – men det er Melange som
    liger som ingrediens. Hav broker du – Melange eller meierismør?
    Ikke smakt risboller siden jeg var barn. Fikk veldig lyst å lage ❣️

    1. Jeg skriver smør i de fleste oppskrifter, så får folk bestemme selv. Vi bruker mest margarin hjemme. Men noen bruker jo smør til alt. Så du bestemmer helt selv.

  3. ikke bruk margarin til risboller, den gir en litt ekkel smak, ekte meierismør er gir mye bedre smak. og isteden for alkohol så bruker jeg 2-3 dråper med rom essens

  4. Meierismør finnes jo i flere farger. Er det di grønne pakkene du bruker?

  5. Hei Tom
    Har prøvd flere av oppskriftene dine, og lagret noen på i paden.
    Er det mulig å skrive de ut så jeg har oppskriftene liggende på benken.
    Ønsker deg og kokkefruen en riktig god jul🎄

    1. Hei😊
      Blogg.no har ikke slik funksjon. Har spurt de. Du må markere teksten, så kopiere ut. Det er tungvint ja.

    1. I fjor hadde jeg i romessence. Uansett er 2 ss så lite i den store sammenheng, at det gir kun smak. Jeg har jo to oppskrifter på denne da. Så ingen grunn å bli provosert. Jeg lager oppskrifter til alle, ikke bare barn😊

    1. Blir jo myk i melk også. Er mye vått med smør, fett og sjokolade. Så risen når å bli våt før de stivner.

  6. Jag är inte sjuk bara en svensk -:)

    I morgon är det jul och jag har bakat efter det här receptet nästan 🙂 glömde vit choklad. Idag ska jag ha med vit choklad. Kan man ha lite honung 🍯 tro 🤔

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *