Reklame | Bakeren og kokken
Lyst på ekstra smakfulle og fyldige risboller? Hemmeligheten er å erstatte noe av delfiafettet med smør/Melange, og tilsette litt Shannon’s eller Baileys. Jeg har også hørt at både whiskey og cognac er godt i denne, men ikke prøvd de selv.
Du kan si at dette er risboller for voksne, men det vil nok ikke være mye alkohol igjen i blandingen. Så er nok ikke noe i veien for at også barn kan spise disse.
Ingredienser
150 g delfiafett
100 g smør eller Melange
100 g mørk kokesjokolade, grovhakket
100 g melkesjokolade eller lys kokesjokolade, grovhakket
2 egg
2 dl sukker
3 ss sterk kaffe eller shannon’s/baileys
120 g puffet ris
Slik gjør du
Smelt delfiafett og smør/Melange på medium varme i en kjele. Fjern kjelen fra platen og tilsett sjokoladen, og rør til alt er smeltet sammen. Rør inn kaffe eller shannon’s/baileys.
Avkjøl til blandingen er litt varmere enn romtemperatur.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn sjokoladeblandingen. Bland forsiktig inn den puffede risen med en slikkepott.
Bollene blir best hvis du ikke tilsetter for mye ris i sjokoladen. For mye ris gjør bollene tørrere.
Ha blandingen i muffinsformer eller du kan forme baller og ha rett på bakepapir. La bollene stivne helt før du plasserer dem i en tett kakeboks.
Trenger du kakebokser til jul? Bakeren og kokken har noen fine bokser. Kjøp de HER
Pappa brukte å riste risen litt i ovnen først også han. Ble ekstra crunchy. Har du prøvd med noe annet spirituelt også? Hva med whisky?
Både whiskey og cognac funger fint. Helst brandy istedenfor cognac om man har😀
Du sier smør, – men det er Melange som
liger som ingrediens. Hav broker du – Melange eller meierismør?
Ikke smakt risboller siden jeg var barn. Fikk veldig lyst å lage ❣️
Jeg skriver smør i de fleste oppskrifter, så får folk bestemme selv. Vi bruker mest margarin hjemme. Men noen bruker jo smør til alt. Så du bestemmer helt selv.
ikke bruk margarin til risboller, den gir en litt ekkel smak, ekte meierismør er gir mye bedre smak. og isteden for alkohol så bruker jeg 2-3 dråper med rom essens
bitre litt maldoon salt så er bi der😀
Jeg bruker smør, melkesjokolade og honnikorn🥰rådeilig
høres deilig ut. men samme oppskrift?
Kjempegodt med peanøtter å😍
Hva med Braastad coniak likør? Det trur æ hadd verri susen. 👏
Ja, tenkte jeg skulle prøve noen med cognac i år😊
Brukte Braastad Coniak i fjor,Farlig godt 🙂
Blir litt provosert, hvorfor alkohol?
ikke så barnevennlig akkurat….
Jeg brukte Japp sjokolade i oppskriften,og de ble såååå gode 🙂
Lagde riskaker med japp i fjor😊
Hvor mye Japp må man da bruke?
Kan disse fryses?
Gleder meg til å prøve denne oppskriften i år.
Ja, det gjør vi😊Holder mange måneder i frysa
Disse skal lages til jul. Takker. 😋😋😍 Farlig godt.
Meierismør finnes jo i flere farger. Er det di grønne pakkene du bruker?
Er de grønne ja😊
Hei Tom
Har prøvd flere av oppskriftene dine, og lagret noen på i paden.
Er det mulig å skrive de ut så jeg har oppskriftene liggende på benken.
Ønsker deg og kokkefruen en riktig god jul🎄
Hei😊
Blogg.no har ikke slik funksjon. Har spurt de. Du må markere teksten, så kopiere ut. Det er tungvint ja.
Blir litt provosert, hvorfor alkohol?
ikke så barnevennlig akkurat….
I fjor hadde jeg i romessence. Uansett er 2 ss så lite i den store sammenheng, at det gir kun smak. Jeg har jo to oppskrifter på denne da. Så ingen grunn å bli provosert. Jeg lager oppskrifter til alle, ikke bare barn😊
Testet med Bailey nå…himmel så gode de ble.
Ja, de er farlig gode😂
Hvorfor blir ikke puffet risen sprø i risbollene?
Blir jo myk i melk også. Er mye vått med smør, fett og sjokolade. Så risen når å bli våt før de stivner.
Høres godt ut. Selv bruker jeg romdråper i.
Jag är inte sjuk bara en svensk -:)
I morgon är det jul och jag har bakat efter det här receptet nästan 🙂 glömde vit choklad. Idag ska jag ha med vit choklad. Kan man ha lite honung 🍯 tro 🤔